L’escriptor a la passada edició de la Setmana del Llibre en Català. | C. DOMENEC

TW
1

El dia i la nit», la darrera novel·la de Pau Faner trasllada a l’Illa l’arquetípica història de dos germans barallats, una història tan antiga com la de Caín i Abel, recollida a la Bíblia.
En el cas del llibre de l’escriptor menorquí els dos protagonistes no són els fills d’Adam i Eva sinó d’un noble ciutadellenc, el comte de Flor. Els dos germans són pols oposats: Florià, el bastard, és plantós, agradable i un magnífic escriptor; Severià, el fill legítim, en canvi, és lleig, intractable i incapaç de crear una obra d’art.

A Florià l’estimen les dones i a Severià, no. Fins i tot la pròpia esposa del germà desafortunat prefereix a l’altre i el mateix comte vol llegar el títol nobiliari al bastard. «No són això prou raons per matar al germà?», diu Faner.

Presentacions
Pau Faner presentarà «El dia i la nit» el pròxim dissabte a l’Escenari 1 de la 36 Setmana del Llibre en Català que es fa a l’avinguda de la Catedral de Barcelona del 7 al 16 de setembre- Estarà acompanyat per l’escriptor i crític literari Ricard Ruiz Garzón que es també professor a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i al Màster en Edició de la UPF Barcelona School of Management.

La presentació d’aquest darrer llibre publicat de Faner a Menorca es farà el 28 de setembre al Cercle Artístic de Ciutadella.