Una vista de les antigues pedreres de s’Arraval Vella. En el centre Tòfol Mus, president d’Amics de la Mar.

TW
5

La vella aspiració de crear un centre de patrimoni marítim de Menorca està més a prop de ser realitat, gràcies a la col·laboració entre el Consell insular, l'Ajuntament des Castell i Amics de la Mar-Port de Maó.

El futur petit museu de la mar ja té ubicació: les antigues pedreres de s'Arraval Vella; nom: Thalassa; un projecte bàsic a càrrec de l'arquitecte Joan J. Gomila; i un projecte museològic que ha portat a terme Joan Alemany, economista i expert en ports i patrimoni marítim.

El finançament del projecte, l'execució del qual es calcula en uns 700.000 euros, serà presentat conjuntament pel Consell Insular i l'Ajuntament des Castell entre les propostes d'inversió a càrrec de l'impost del turisme sostenible en la seva convocatòria d'enguany, amb la idea que pugui començar a executar-se a partir de 2019.

Els mil cent metres quadrats s'ocuparien amb una selecció d'unes vint barques tradicionals representatives de l'Illa i amb altres elements etnològics com estris de pesca o eines de mestres d'aixa.

[Llegeixi la noticia sencera a l'edició impresa del 31 de juliol a Kiosko y Más o a My News]