Els autors van llegir aquest divendres fragments dels seus contes a Punta Nati | Josep Bagur Gomila

TW
0

Onze participants al taller d'escriptura creativa que coordina Ana Haro al Cercle Artístic de Ciutadella han escrit els onze relats que conformen el nombre 119 dels Quaderns de Folklore, que porta per títol «Contes de Punta Nati».

Com deixa molt clar el nom, tots els relats breus estan ambientats al mateix escenari, però aquest és l'únic element en comú, ja que per la resta són molt variats. Així ho assegura Ana Haro, que coordina a més del de Ciutadella un taller literari a l'Ateneu i l'escola virtual «La isla de los escritores» i es també l'autora de l'epíleg del Quadern.

Hi ha autors que s'han inspirat en les rondalles tradicionals mentre que altres han preferit fer contes de caràcter contemporani. Quan a personatges es poden trobar des de nàufrags, fins a faroners, caçadors, pescadors o pagesos. El llibre està il·lustrat per Julieta Oriola.

Noticias relacionadas

Precedents

Francesc Florit Nin recorda al pròleg de «Contes de Punta Nati» que no és la primera vegada que els Quaderns de Folklore, que dirigeix Josep Portella, han estat dedicats a paratges singulars. Els precedents són: els barrancs d'Algendar i Trebalúger, el prat de Son Bou i La Vall.

Florit Nin, poeta i pintor, explica que aquesta darrera iniciativa dels Quaderns ha nascut en el context de la reivindicació del paratge de Punta Nati com a patrimoni singular sorgit arran del perill de ser desvirtuat per la construcció d'un enorme parc fotovoltaic.

«Són -afegeix- relats per ser caminats entre les pedres i els penyals».