TW
3

Els Amics de l'Art des Migjorn inauguraven ahir al vespre la Gran Migjornale en un format senzill, que recordava la finalitat real dels esdeveniments open house: treure l'art al carrer en un itinerari, aquesta vegada, emmarcat en la candidatura Menorca Talaiòtica.Una cinquantena de cases obren les seves portes fins la mitjanit d'avui a vesins i visitants tot demostrant la validesa de la creació artística com un canal comunicatiu més entre individu i societat.

David Russell, fill adoptiu des Migjorn, va conduir l'acte inaugural del desè aniversari de la mostra i va retre homenatge als dos pintors participants morts enguany, als quals els van deixar dues cadires buides. En David acaronava la guiterra i dedicava el tema «Recuerdo» al seu pare, William, que li havia ensenyat de petit, abans de convidar Joan Pons a l'escenari. Amb el baríton, al qual, confessava, va «conèixer musicalment» el dia abans, interpretaven una sentida «Balada d'en Lucas» en memòria de Pere Antoni, amic íntim del cantant. Llavors, amb unes breus i emotives paraules dels Amics de l'Art, es donava per obert l'itinerari artístic, en aquesat ocasió sense activitats d'entreteniment complementàries.

En la cinquantena d'espais domèstics oberts s'exposaven diverses expressions artístiques, des de la pintura i escultura més clàssica fins a papers japonesos, joies artesanes o mosaics abstractes. En el conjunt de la mostra la varietat propicia múltiples interpretacions de les relacions entre humanitat i naturalesa: llançar-se a les aigües transparets d'Adolf Llovera o iniciar un viatge a l'Índia amb els hiperrealistes retrats de Carlos Mascaró.

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]