El maonès és un dels grans referents a nivell mundial. | ANTONIO D’ANDRIA

TW
0

L'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya ha tornat a nomenar Músic de l'Any el pianista menorquí Marco Mezquida, premi que rep per quart cop, en el seu any més exigent i més satisfactori.

Mezquida ha rebut el premi aquest dimarts vespre a Barcelona, a la Festa dels Premis AMJM 2015, celebrada a El Foro, amb Gerard Quintana de presentador.

El pianista maonès estava nominat en dues categories, en la de Músic de l'Any, junt amb Gabriel Amargant i Lluc Casares, i en la de Grup de l'Any, pel duet amb Celeste Alías, modalitat a la que també hi aspiraven el Xavi Torres Trio i el Gabriel Amargant Quintet.

De la nominació al millor Grup de l'Any, Marco Mezquida afirmava estar satisfet. «Ens honra haver estat finalistes, feia anys que no nominaven un duet, només eren trios, quartets».

Sobre el premi individual, que dedica a cada un dels companys de professió amb els que comparteix projectes, és un reconeixement que li arriba l'any «més intens» de la seva carrera. I és que aquest 2015, Mezquida, que integra unes vint formacions, ha ofert més de 170 concerts i ha gravat uns quinze discs, quatre com a líder de grup. «Ha estat un any en què, sens dubte, he estat immers en una dinàmica molt exigent, perquè han estat molts compromisos, molts viatges, moltes hores i converses amb molta gent, organitzant concerts». Així, «ha estat molta energia gastada, però s'ha compensat amb moltes alegries i èxits a cada ciutat en la que he estat», confessa el músic.

«Ha estat intens, física i psicològicament, però sempre he tingut ple coneixement de la meva existència, he estat plenament conscient del que suposa ser músic professional, perquè la meva feina és molt diferent a la resta, i he pogut ser més artista que mai», explica, content per les fites aconseguides.

És més, per a Marco Mezquida, 2015 ha estat «l'any desitjat del meu refermament com artista, i amb una gran continuïtat», afegeix, a l'hora que defineix el seu ofici com «una feina de resistència, en la que has de tenir fe en tu mateix, pensant que allò que tens a dir val la pena».

De cara a 2016, Marco Mezquida tindrà un primer mes bastant relaxat, encara que oferirà un concert a Nova York. Així, no serà fins el febrer i el març quan la maquinària es torni a posar en ple funcionament, per continuar amb la mateixa intensitat que l'any que ara s'acaba. «Puc dir que sóc el pianista de jazz amb més concerts, i no només faig jazz», conclou aquest músic al que li agrada proporcionar «experiències, quelcom únic» a cada un dels seus espectadors.