Lluís Plantalamor (segon per l’esquerra), emocionat, en veure el llibre editat en honor seu. | Javier Coll

TW
0

L'ànima del Museu de Menorca durant quatre dècades i autor d'una extensa bibliografia, l'arqueòleg i prehistoriador Lluís Plantalamor, va rebre ahir fosquet una inesperada sorpresa, un acte d'homenatge a càrrec d'un bon nombre de col·legues, que va incloure la presentació del llibre «L'entreteixit del temps. Miscel·lània d'estudis en homenatge a Lluís Plantalamor Massanet».

Al protagonista de la vetllada l'havien citat a una reunió a l'Institut d'Estudis Menorquins, del que n'és membre, però la realitat va ser una altra. A Can Victori s'hi va trobar un nodrit grup de companys de professió, encapçalats pel seu primer mestre, l'historiador Guillem Rosselló Bordoy, vingut expressament des de Palma. I és que l'ocasió bé s'ho mereixia.

El d'ahir va ser un acte per presentar el llibre editat, que ha estat finançat per la Direcció General de Cultura del Govern balear, en col·laboració amb el Consell, el Museu de Menorca i els Amics del Museu de Menorca, i que ha estat coordinat per Cristina Andreu, Octavi Pons i Catalina Ferrando.

«L'entreteixit del temps» conté trenta-quatre treballs de fins a cinquanta-quatre arqueòlegs, historiadors o prehistoriadors que, al llarg dels anys, han treballat de prop amb Lluís Plantalamor, i que han contribuït en l'edició d'aquest llibre d'homenatge amb aportacions sobre els seus camps d'estudi. Així, hi apareixen noms com el de Guillem Rosselló, María Luisa Sánchez León, Joaquim i Octavi Pons, Antoni Ferrer, Montserrat Anglada, Josep Antoni Oliver, Guilia Baratta, Margarita Orfila o Giovanna Fundoni, entre molts altres, tant de les Illes com d'altres països, com per exemple Itàlia. Lluís Plantalamor (Palma, 1949) confessà que «m'ha emocionat molt, no m'ho esperava gens», especialment per «veure com em recorden els companys», i admetia que, a primera vista, «el llibre sembla que és fantàstic».