La Banda de Música de Ferreries oferí el concert de la inauguració | Kika Triay

TW
14

Ferreries ha viscut aquest dissabte una jornada que quedarà escrita en «lletres majúscules» en la història del poble, perquè es compleix una aspiració llargament reivindicada» i que servirà de plataforma per expressar qualsevol manifestació cultural. És, gràcies a la conclusió d'un projecte, el de l'Auditori de Ferreries, que ha necessitat tretze anys per materialitzar-se però que finalment és ja una realitat.

Amb aquestes paraules sintetitzava el batle ferrerienc, Manolo Monerris, la satisfacció de veure acabat un edifici que ha d'esdevenir centre neuràlgic de tot l'entramat cultural, social i associatiu del municipi. Un espai que és molt més que un teatre, ja que inclou també el centre de formació per a les arts escèniques i musicals.

L'acte inaugural va començar a les sis del capvespre, amb la presència d'una important representació de la classe política, de Ferreries i també a nivell insular i autonòmic, amb presència dels consellers Juan Manuel Lafuente i Gabriel Company, i del president del Consell, Santiago Tadeo i consellers del seu equip. I amb ells, batles i regidors de la resta de municipis i diputats, que junt amb el bisbe de Menorca, Salvador Giménez, acompanyaren una representació del món de la cultura i del teixit social de Ferreries.

L'arquitecte responsable del projecte, Javier Bardón, va oferir una visita en què els tres-cents assistents van contemplar els diferents espais de l'edifici.

Ja durant els parlaments, al teatre, Monerris destacà l'impuls que han donat al projecte totes les corporacions municipals, sense distinció de colors, atenent al «consens del poble», cosa que també destacà el propi arquitecte, per un interès «per damunt de rivalitats ideològiques». Mentre, Lafuente es referí al «motor cultural» que suposa l'obra, i Tadeo felicità el poble, que «està d'enhorabona».

Estrena escènica
L'honor d'estrenar el nou escenari va ser per a la Banda de Ferreries. Abans, el president de l'Ateneu Musical de Ferreries i la directora de l'Escola de Música, Joan Lluís Torres i Laura Barrera, respectivament, feren un petit repàs històric de l'agrupació, i anunciaren que la propera temporada, la Banda estrenarà el poema simfònic «Nura, i els titans de la pedra», de Mario Errea, inspirat en la Menorca Talaiòtica.

Per acabar, els músics van prendre la paraula. Dirigits per Josep Colom interpretaren la «Tonada de fabiol», en una adaptació per a banda de Litus Arguimbau, en què participaren tres balladors del Grup Folklòric es Penell; el pasdoble «sa banda de Ferreries» d'Antoni Carrillos; la marxa «Bandology» d'Eric Osterling, o «African Symphony» de Van McCoy. El repertori també va incloure peces de Carlos Santana i d'Antonio Carlos Jobim, o la Cinquena Simfonia-Mambo de Miyagawa.