Els responsables dels diferents cursos i tallers van presentar el nou curs, ahir dematí | Gemma Andreu

TW
0

Arriba un nou curs a l'Ateneu de Maó, i ho fa amb una gran diversitat de cursos i tallers, perquè petits i grans puguin atendre les seves inquietuds artístiques i formatives. Així, l'entitat ofereix fins a onze cursos o tallers, entre els que n'hi ha de nous, com són els de relat breu, el de narrativa modernista anglosaxona i el de teatre. A més, per primera vegada, l'Ateneu organitza un màster de Psicologia per la Universitat de Barcelona, un curs que va començar divendres passat i que comptarà amb vint-i-dos professors.

La presidenta de l'Ateneu de Maó, Margarita Orfila, va presentar ahir el nou curs, junt amb el vicepresident de l'entitat, Antoni Casasnovas, i el vocal d'art, Josep Bagur, a més dels coordinadors de les diferents aules que s'imparteixen enguany.

Orfila va recordar que «l'any que ve celebram 110 anys i ens conservam molt bé», tenint en compte el gran suport de la massa social que acompanya l'Ateneu any rere any, que pot gaudir de «l'esperit ateneista» que conserva aquesta societat científica, literària i artística.

A l'Ateneu ja han començat les matriculacions per als diferents cursos que s'impartiran durant tot l'hivern. A més dels ja esmentats hi haurà els de francès, fotografia digital, informàtica, dibuix, gravat, lectura i d'escriptura narrativa, a més de les diferents propostes musicals per a fillets a partir dels quatre anys, en què a banda de llenguatge musical, es pretén crear sensibilitat musical i també ensenyances d'instruments com el violí, el violoncel, el piano, la flauta i la guitarra.


Màster

Margarita Orfila va destacar especialment el màster que, per primera vegada, s'ofereix a l'Ateneu, sobre Aplicacions de la Psicologia Dinàmica al Diagnòstic, al Tractament i a la Recerca. Coordinat per la doctora Maria Vives, és una formació que ofereix la Universitat de Barcelona i que inclou mòduls teòrics i pràctics dirigits a psicòlegs, metges psiquiatres, pediatres i psicopedagogs. Un curs que per a Orfila ha d'omplir d'orgull a la família de l'Ateneu.