M-Sona celebra la seva quarta edició amb actes a Maó, Es Mercadal i Es Migjorn Gran | J.C.

TW
0

Arriba la quarta edició del Festival M-Sona de Música Tradicional Popular de Menorca, i ho fa amb una variada programació de música, i amb exposicions, glosat i rondalles. I no només a Maó, sinó també as Mercadal i as Migjorn Gran. Tot, entre el 26 de maig i el 8 de juny.

L'esdeveniment presenta novetats, com l'emissió en directe via streaming de les actuacions per la web del festival i a menorca.es, i l'edició d'un quadern didàctic sobre la música i els balls tradicionals a partir de la investigació d'Àngel Orfila i Tolo Saura, que s'oferirà com a taller a les escoles per difondre la cultura popular als més petits.

L'exposició «Els instruments de música menorquina» itinera as Migjorn, i a Maó hi haurà «Del vinil al CD a la música menorquina», on es podran veure i escoltar més de 700 cançons dels 82 discs gravats a l'Illa, sent el més antic el de l'Agrupación Villacarlina, del 1962, i entre els que hi ha grups com Traginada, Marcos i Tolo o S'Albaida. Altres propostes són el glosat amb Soca de Mots i els Conta Rondalles, dia 7, als miradors de ses Monges i de la Plaça Conquesta, a Maó.

Ja en l'apartat musical, el coordinador del M-Sona, José Manuel García va explicar que actuaran Las Damas, el Grup Folklòric Es Born, Xalandrí, A romandre, Trio Arrels de Menorca, Bep Marquès, No hi som tots, Es Bastió de s'Illa, el Grup de Ball i Rondalla d'Alaior, i Pedres i Vent, un grup creat i dissolt a principis dels 70 i que es retroba al festival, que es va presentar a la cafeteria Uria, amb les regidores de Cultura de Maó i Es Migjorn Gran, Elisa Mus i Elena Baquero, Josep Pons de Joventuts Musicals des Mercadal i representants dels grups que actuen altruistament fent viable el festival.