D’esquerra a dreta, Josep Castilla «Gepi» (guitarrista solista), Carlos Pons Sintes «Charli Roseta» (bateria), Sebastià Saurina «Titi» (cantant i guitarra), i Jesús Moll «Fly» (baix i cors) integren el nou grup que no descarta venir a Menorca a actuar. | Josep Iñigo

TW
3

Sebastià Saurina «Titi» (guitarra i veu), Carlos Pons «Charly» (bateria), Jesús Moll «Fly» (baix i cors) i Josep Castilla «Gepi» (guitarra solista) són el nou quartet de pop-rock Smoumolnö. Els tres primers són ex membres de Ja t'ho Diré, i el quart és un ex component del grup Capdetrons i veí dels músics ciutadellencs residents a Girona. La banda, sorgida per la passió compartida per la música, ha fet tres concerts de presentació a Girona amb molt bona acollida del públic. Aquests dies, el grup es troba tancat als Estudis Ground de Cornellà de Ter iniciant l'enregistrament del que serà el primer disc de Smoumolnö. «Estam en el procés d'abocar la força creativa, posant tota l'energia per construir el disc», explica Sebastià Saurina. Afirmen estar «molt engrescats i il·lusionats».

Nom nòrdic
Smoumolnö és un nom amb un aire nòrdic i exòtic, tot i que no té cap significat i vindria a ser una transcripció fonètica de la frase «es mou molt no?». La seva música, segons explica en «Fly», és dins el pop-rock però amb una visió eclèctica, amb mescla de ritmes i estils. El nou disc encara no té títol però tenen clar que tindrà 10 cançons, 9 en català i una en castella. Es «Titi» i en «Fly» són els compositors de la majoria de lletres i música. Els músics menorquins afirmen que el disc té una nova empremta, «com si haguéssim fet una passa més enllà dels Ja t'ho Diré». Rallen d'una evolució i d'una maduresa musical que ha sorgit de forma natural i espontània, després d'anys de dedicació a la música. Sobre la presència de Ciutadella i Menorca en el disc, afimen que «sempre hem duit l'Illa a dins i aquest sentiment sorgeix quan t'expresses». El procés d'enregistrament del disc els durà un temps de feina i dedicació. El treball sortirà al carrer el proper mes de juny i els encantaria venir a actuar a Menorca. Per fer possible aquest nou projecte musical, han obert un compte a Verkami, per tal de que tothom qui vulgui pugui convertir-se en mecenes. Hi queden vuit dies per sumar-se a aquest iniciativa de micromecenatge musical, amb aportacions a partir de 10 fins 800 euros, amb contrapartides com l'obsequi del disc o concerts acústics a domicili.