TW
0

La història de Lulú, Nicole i Sofia és la història a tres veus del que fou el millor trio femení dels Estats Units. "Chocolat!" és l'espectacle, a ritme de swing, que la companyia Las Divinas presenta a Maó el proper dia 9. El Teatre Principal serà, a partir de les 21 hores, escenari d'un concert teatralitzat que es situa a la Nova York de la Gran Depressió. Un muntatge dolç que parla d'una època amarga i que suposa l'estrena empresarial de la nova productora creada a Alaior: IdòSi Events, amb David Moll (exregidor de l'ajuntament del municipi) i Juanjo Artieda (reconegut per la seva tasca a la gerència de La Fura dels Baus) al capdavant.

Una època de crisi i de decadència amb pocs recursos, com a conseqüència del crack del 29 és l'ambient escollit per a viure una nit a un club del carrer 43. És allà on Lulú i el seu equip de músics malviuen tocant com poden. Un entorn on els grups vocals femenins arriben a les ràdios i als pocs escenaris que resten oberts.

Les Divinas viatgen acompanyes pel seu quartet de jazz: piano, contrabaix, bateria i clarinet. Una proposta que promet una gran dosi de música en viu i d'humor. Dirigides per Martí Torras, Carla Móra (soprano), Irene Ruiz (mezzosoprano) i Marta Móra (contralt) interpreten a una formació de pin-ups que aconsegueix la fama gràcies al jingle d'un anunci de xocolata. Durant una d'aquestes vetllades tot canvia de cop arran d'una visita inesperada i alhora gens casual.

El ball i la música són protagonistes. L'obra inclou versions de Glenn Miller, Cole Porter o Duke Ellington, entre d'altres; si bé la composició melòdica original és de Mario Cobo i Ben Rowdon. Un interessant espectacle que convida al públic a reviure l'ambient dels night clubs i del cabaret dels anys 30. La idea passa per ajudar al públic a tenir referències musicals recognoscibles i al seu torn homenatjar als grans compositors de llavors.

La crítica destaca com Divinas ha sabut treure-li partit a la música i l'estètica d'un temps passat amb una acurada caracterització. Una oportunitat de veure en acció a un dels trios femenins de l'època daurada del swing. La companyia està especialitzada en el format de concerts teatrals amb dramatúrgia i direcció escènica basada en la música de la primera meitat del segle XX.
Inspirades en les Andrews Sisters, les veus de les Divinas es fon en un únic so. Un seguit d'ambients senzills on el glamur es trobava en l'objecte més banal.

Respecte a les coreografies els moviments sinuosos de les dives ens situen entre l'esperit romàntic, còmic i decadent dels cabarets. L'escenografia, dissenyada per Martí Torras, parteix d'un element que es repeteix: la bombeta, que amb la seva senzillesa, aporta glamur a l'escenari.