TW
0

El Teatre Principal de Maó celebra el Dia Internacional de l'Escena (cada 27 de març) amb un plat exquisit: "100 m2", una comèdia de Juan Carlos Rubio a la que donen vida María Luisa Merlo, Míriam Díaz-Aroca i Miguel Vigil.

L'obra arriba a l'escenari maonès el proper divendres, dia 23, a les 21 hores. La inspiració feu acte de presència un dia en què l'autor va llegir un anunci al diari que resava: "Es ven pis amb inquilí". Una cridada a l'agència per calmar la seva curiositat i una visita posterior a l'habitatge l'animà a portar aquesta estranya història dalt l'escenari. La protagonista, Sara, és una jove de bona família que troba el pis dels seus somnis. Té tot el que desitja: llum, unes meravelloses vistes, un preu baix, amplitud... Però disposa d'un "petit" inconvenient, la propietària (Lola) del pis viurà allà fins la seva "imminent" defunció.

María Luisa Merlo va rebre pel seu personatge de Lola el premi com a Millor Actriu en el Festival de Teatro de Palencia 2010. Sens dubte, aquesta gran dama de l'escena recolza amb el seu pes interpretatiu el diàleg -en femení- amb una Míriam Díaz-Aroca (Sara), segons la crítica, "molt creïble i dinàmica". "100 m2" gira al voltant de la tensió de la solitud i la vulnerabilitat de l'ésser humà, de la mà del caràcter d'una senyora major cínica i desnonada.

L'artífex de tot plegat, Juan Carlos Rubio, és autor i director teatral d'obres com "Esta noche no estoy para nadie", "Humo", "Arizona", "Las heridas del viento" o "Tres". És, entre d'altres, Premi de Teatre SGAE i el 2009 fou candidat als Goya en la categoria de Millor Guió Original per "Retorno a Hansala".

Jornada de portes obertes
En el marc de la celebració del Dia del Teatre, el Principal ha programat també la seva tradicional una jornada de portes obertes per tal de mostrar a la ciutadania allò que es veu i el que no es veu. Serà el proper dissabte, dia 24, entre les 11 i les 14 hores.