TW
0

Pou Nou vesteix l'estiu a Menorca d'ençà Joan Carrés fundà la seva empresa fa vint-i-cinc anys i ho celebra amb una exposició retrospectiva que es pot veure a la sala de cultura de Sa Nostra de Maó fins el 7 de juliol, i durant el mes de setembre a la sala de Ciutadella. L'estreta col·laboració amb artistes de l'Illa que s'han prestat a crear perquè el seu art es serigrafiés en prendes de vestir, ha estat una de les claus de l'èxit del que s'ha convertit en una manera de vestir, amb estil propi. "Pels artistes és una forma de vendre dibuixos i, tot i que no hi tenien gaire confiança a l'inici, prest es van convèncer en veure que era una important font d'ingressos", comenta Carrés qui coneix bé la producció tèxtil gràcies a la fàbrica de Mataró dels seus pares i que ho lligà amb el seu gust per l'art.

Vint-i-cuatre artistes s'han anat succeint en un treball que es viu en equip, "m'ho passo molt bé treballant amb els artistes", reconeix Carrés. El procés és laboriós, parteix des del disseny de cada peça de roba, camiseta, ventall, tovalloles, a les proves perquè l'artista es convenci del que està fent i el resultat sigui del tot harmoniós. "Estampar una camiseta no és estampar un tampó", aclara el fundador qui també sempre ha tingut en compte el disseny del mobiliari suport dels diferents productes a les seves botigues. Inicialment l'executava ell mateix, des de fa uns anys compta amb l'escultor Carles Caprani qui ha fet la seva pròpia aportació els mobles i penjadors amb estil també propi.

La natura, flora i fauna, i elements propis del gaudir de l'estiu, són els motius habituals que es passegen per carrers, camps i costes de Menorca i que des d'aquí han viatjat també a fora com un dels principals souvenirs. La sargantana és el segon anagrama de la marca després del pou amb poal d'estil naïf amb el que es va donar a conèixer Pou Nou. Darrera del rèptil han desfilat tortugues, rates-pinyades, milans, eriçons, posidònia, peixos i cans seguits de velos i vespes que han accelerat també les ganes de no deixar de vestir-se amb la firma. Biel Mercadal, Xavier Salvador, Nuria Roman, Paco Fiol, Pere de Amilibia, Klaus Netle són alguns dels autors amb els que la marca ha creat escola, "ara hi ha molta gent que fa dibuixos com els nostres sobre prendes més econòmiques, però per sort seguim al davant oferint dibuixos nous i una qualitat que segueix interessant". El repte, diu Carrés, és mantenir-se, la crisi, en la seva opinió, ha afectat al sector tèxtil de manera especial, "tothom té l'armari ple de roba, ningú passaria fred de no poder-se comprar res durant anys", assegura.