TW
0

El taller de teatre que des d'abril realitza la Sala Beckett en la seu del Teatre Principal de Maó està donant ja els seus fruits. De la mà de Toni Casares, director de l'espai de creació i experimentació de Barcelona, ha nascut una proposta que s'està formalitzant entre els dotze actrius i actors assistents. La inspiració l'han anada a trobar en el segle XVIII, després d'uns quants rodejos com explica Jordi Odrí, i concretament a partir de la novel·la històrica de Josep Maria Quintana "Els Nikolaidis". El taller pràctic es basa en materials literaris no teatrals i el grup ha comptat amb la presència de Fina Salord per tal que els ajudés a aprofundir en l'època que estudien així com han realitzat diferents sortides que els han permès situar-se en els escenaris reals vistos des de l'època actual. També tenen previst una trobada amb l'autor de la novel·la que els ha servit com a base de la nova creació, Josep Maria Quintana.

La dramaturga Aina Tur és qui haurà de donar forma al text del nou espectacle teatral que podria començar a assajar-se cap al mes d'octubre per estrenar-se després al mateix Principal. Encara queden, emperò, dies de taller durant el mes d'agost.

La col·laboració entre la Fundació del Teatre Principal de Maó i la Sala Beckett de Barcelona neix a partir de l'assistència d'alguns actors, com el mateix Odrí, als cursos i tallers de l'Obrador d'estiu de la Beckett. És la primera ocasió que es realitza un curs de formació i es fa tenint en compte que per crear un espectacle teatral existeixen multitud de formes, tècniques, disciplines i formes d'inspiració com la de basar-se en texts no teatrals per crear-ne un de nou.