TW
0

"Adiós al chico de ayer", "Hasta luego maestro del pop", "Tu voz entre otras mil...". Fa dos anys els titulars dels diaris i de les revistes musicals especialitzades lamentaren durant mesos la mort d'Antonio Vega (Madrid, 1957-2009). L'ànima de Na­cha Pop deixà orfe els escenaris i a milers de seguidors amb un buit difícil d'omplir.

Dissabte dia 14, quan es complirà el segon aniversari de la seva desaparició (el compositor morí un 13 de maig), és la data escollida per al concert homenatge que ha organitzat el músic d'Alma Secreta, Damià Coll. El seu grup retrà un complet homenatge a Vega juntament amb Guiem Soldevila, Fràgil, L'Antuan i Àngels Anglada. Les formacions interpretaran els temes més emblemàtics del cantant a la Sala Multifuncional des Mercadal. Rere l'èxit del tribut a Los Secretos (on s'exhauriren les entrades 15 dies abans de l'actuació. Era l'estiu de 2009), Damià Coll repeteix l'impuls d'un esdeveniment per a un dels grans. "He estat absent del món de la música durant 20 anys i tenia molt clar que amb la meva tornada volia fer un homenatge a Vega, per a mi –juntament amb Enrique Urquijo– és un poeta, un geni", explica.

L'espurna de Coll fou seguida d'immediat per Guiem Soldevila, un altra apassionat de la trajectòria del compositor madrileny que en conèixer la iniciativa no dubtà ni un segon. "És un plaer i un luxe poder comptar amb Soldevila", diu Coll. Fràgil i L'Antuan es sumaren més tard al projecte. Aquets darrers participen amb la col·laboració especial d'Àngels Anglada, i tots junts confessen la seva admiració per Antonio Vega.

Àngels Anglada, Damià Coll (Alma Secreta), Pedro Gelabert (Fràgil) i Santi Arguimbau (L'Antuan) expliquen a Culturàlia les seves influències, en major o menor mesura, de la "movida madrileña". Qui més qui manco ha cantat alguns dels èxits de Vega. Per al concert cada grup ha seleccionat 4 dels seus temes més emblemàtics. Guiem Soldevila interpretarà "El sitio de mi recreo", "Se dejaba llevar", "Trabajos Forzados" i "Ángel Caído"; Alma Secreta, "Te espero", "Tuve que correr", "Como la lluvia al sol" i "La última montaña"; Àngels Anglada i L'Antuan, "Lucha de gigantes", "Estaciones", "Atrás" i "Esperando a nada"; i Fràgil, "San Antonio", "Me quedo contigo", "De un lugar perdido" i "Lo mejor de nuestra vida".

Les lletres i la sensibilitat d'Antonio Vega són dos dels aspectes que més subratllen els grups protagonistes de l'homenatge. "Tenim molta il·lusió per aquest concert, cal destacar també la feina desinteressada de tots els que hi participem, ho fem pel nostre amor a la música", senyala Damià Coll. "Causes d'aquest tipus ho mereixen, ho fem amb molt de gust", coincideixen tots.

Per 10 euros, el públic podrà gaudir d'un extens i acurat repertori, a més d'un muntatge audiovisual on es repassaran les imatges de la vida i trajectòria musical de Vega.

Rere tres mesos de feina i segons l'acollida del dia de l'estrena, els músics no descarten organitzar més actuacions als altres pobles de l'Illa. Les entrades es poden adquirir a Ferreries (Sa Llibreria i Bar Lenon); as Mercadal (Es Gurugú); a Alaior (Línea 1); i a Maó (Mirador).

Grups
Alma Secreta
Bep Camps, Joan Camps, Pere Marí, Xec Calafat, Bep Cardona i Damià Coll.
Fràgil
Miquel Sastre, Siscu Bosch, Damià Gelabert, Eva Pons, Pedro Gelabert.
Guiem Soldevila
El cantant Guiem Soldevila actuarà acompanyat de Toni Genestar, Martí Genestar i José Montes.
L'Antuan
Toni Moll, Fel Almagro, Dani Arguimbau i Santi Arguimbau. El grup compta amb la col·laboració especial d'Àngels Anglada.

Lloc: Sala Multifuncional des Mercadal
data: 14 de maig
horari: 21 hores
preu: 10 euros