Kieron Williamson

TW
0

La pintura infantil neta, no contaminada ni dictaminada per lleis i normes que irremeiablement s'acaben imposant amb el temps en nom d'una "educació" que no sempre garanteix l'evolució natural de cada ésser, ha estat per temps motiu d'interès de molts artistes que cerquen recuperar la puresa per ser lliures de veritat a l'hora de crear.

Però també es dóna el cas a la inversa, el d'aquells fillets i filletes que a molt primerenques edats "saben" pintar tan bé com els adults que dominen la tècnica i que tenen estil propi. Un dels darrers casos ha fet famós a un fillet britànic que nom Kieron Williamson que en la seva primera exposició ha venut 30 quadres per un cost de 237.000 dòlars, ni més ni menys... Hi ha qui posa en dubte l'autenticitat del cas, no seria la primera vegada que lamentablement s'utilitza la innocència per a fins lucratius..., però Kieron sembla ser que ha descobert com fer-ho bé de cop. Estava de vacances amb els seus pares, intentava copiar un paisatge quan algú se'n va adonar que amb una mica de didàctica prometia molt. I la promesa es va complir, el seu èxit amb escàs temps ha estat rotund com han anunciat els principals mitjans de comunicació del seu país.

Però, èxits a part, és un autèntic plaer veure com flueix naturalment l'expressió artística en els més petits infants que van descobrint per si mateixos, i ens descobreixen als altres, l'origen de l'Art en Majúscules.