TW
0

Mai és tard per agafar un llapis o un pinzell i deixar anar una imaginació que corre per dins però que, sovint, l'estrès i la quotidianitat, no deixen que vegi la llum. Això pensa Míkel Díez Álaba (Bilbao, 1947), pintor basc i veí d'Alaior que ja fa un temps ha decidit transmetre els coneixements adquirits durant els "quaranta anys de pintura que duc a l'esquena".

Díez proposa una alternativa diferent, allunyada de les ensenyances reglades. Al seu taller, els alumnes, sigui quin sigui el seu nivell de destresa amb les eines pictòriques, reben uns coneixements adaptats a les seves necessitats i aptituds.

El pintor basc creu en la pintura com una eina per a la recerca personal, una activitat que serveix "per aturar el diàleg intern i els problemes diaris", tot provocant una nova manera de gaudir, de deixar-se endur pel que un duu a dins.

L'experiència de Díez serveix per resoldre qualsevol dubte o situació que l'alumne planteja, amb solucions sempre adaptades al nivell tècnic de cadascú.

Aquesta és una oportunitat més perquè qualsevol es pugui endinsar en el món de l'art, perquè mai és tard ni per aprendre ni per realitzar-se, fent allò que tal vegada feia estona que volia fer però que mai s'hi havia decidit.

Míkel Díez realitza aquestes sessions personalitzades al nombre 18-B de Sa Plaça Nova d'Alaior. Les classes es fan durant tres setmanes cada mes, ja que durant la quarta, el pintor es desplaça al seu taller a Bilbao on hi desenvolupa diferents projectes personals.