TW
0

Tenim un hort escolar ubicat al pati de la nostra escoleta Joguina. El vam engegar alguns cursos enrere i, aquest curs 2010-2011, pensem començar un projecte de l'hort de llarga durada (uns quants cursos). Es preveu la participació en les tasques a l'hort de tots els alumnes de l'escoleta en proporció a l'edat d'aquests. Com més grans major serà la seva participació activa.

Com és de suposar comptem amb la col·laboració de les famílies dels infants per posar la terra a punt (abonar, ben remenar i esponjar). Després correrà a càrrec dels infants, ajudats per les seves tutores, aconseguir llavors per a la preparació dels planters, la sembrada de les llavors, el trasplantament de les plantes, regar-les, tenir cura de l'hort i fer la recol·lecció de les hortalisses quan arribi el moment que és quan prepararem una trobada de tots els infants de l'escoleta per menjar-les tots junts. Avui ha vingut el pare d'un alumne a ben remenar i abonar la terra davant la atenta mirada de tot l'alumnat de l'escoleta.

Objectius
Els nostres objectius són per una banda, descobrir coses de la natura, apropant els infants al coneixement dels cultius i la procedència de les verdures que es mengen. Volem fer el planter dels cultius. Mantenir l'hort net i en condicions. Mentre gaudim del treball a l'hort d'una forma lúdica. Tot plegat, Madurant la concepció del temps mitjançant l'observació dels processos.