TW
0

Conscients que la setmana passada va ser especial a gairebé totes les escoles de Menorca, nosaltres hem anat a cercar el testimoni del CP Antoni Juan, per veure de prop com la tradició esdevé un motiu per aprendre i compartir experiències.

Divendres passat, tota l'escola es va implicar d'una manera o d'una altra. També els pares i les mares, com en totes les ocasions importants. Va ser un dia per posar en pràctica, també, l'apadrinament que els grans fan dels petits durant tot el curs, acompanyant-los en activitats on els cal companyia i ajuda.

Van ser els alumnes de 1r i 2n cicle de Primària els encarregats de pastar la massa dels bunyols que després s'havien de compartir al pati. Una tasca d'allò més divertida i de la que se'n van sortir amb prou èxit.

Mentrestant, els grans de l'escola, amb els ulls posats en el Halloween, van fer lectures de por, llegint textos d'Edgar Allan Poe en un ambient tenebrós, però divertit a la vegada.

Des de l'assignatura d'anglès es va aprofitar per explicar què es celebra per Halloween, comparant la tradició anglosaxona amb la de casa nostra.

A les 12.30 hores estava prevista la trobada de tots al pati, per tastar els bunyols i cantar una cançó amb els alumnes de 5è i 6è tocant la flauta i instruments de percussió.

L'escola sencera feia goig, i és que a banda de respirar-se en l'aire un ambient festiu, la decoració de passadissos i espais comuns lluïen feines i dibuixos d'allò més inspirats.

Tots Sants i Halloween han servit un any més, per posar l'accent en la transmissió de la cultura. Una excusa per contextualitzar diferents aprenentatges.