TW
0

La generositat creativa d'Alan Florit continua donant uns resultats excel·lents. Per sort dels oients, l'autor menorquí la composa i la regala al públic sense cap més pretensió que la d'engendrar i dedicar-se al que l'apassiona. Al llarg del seu pas per la distribució gratuïta a través de les Netlabels, viu dos projectes personals: Paranoia Angel i Snowman Lost his head (SLHH). Amb quest darrer acaba d'editar el seu tercer disc, "L'equilibrista sense equilibri", un registre sonor que defineix com a més "minimalista i relaxant" que els anteriors. "És curiós perquè és la producció a la que hi he dedicat més temps –tres anys– i de la que el resultat ha estat més senzill", diu.

Dotze composicions
Dotze temes i una portada il·lustrada amb l'obra de Quitolomalo (Tòfol Pons) són la tarja de presentació d'un treball que captiva per la melodia i el compàs del piano. "Les peces tenen més referències clàssiques", senyala. Cançons com "Un tros de terra", "L'equilibrista", "Plou damunt banyat", "La dona del migdia", "Un fanal entre la foscor" o "Camp de vent", entre d'altres, inspirades a l'experiència quotidiana de Florit.

"Davant la vida, tots som equilibristes sense equilibri, i el pitjor és que no ho sabem veure", explica. En el seu trajecte per l'electrònica, Snowman lost his head reflexiona i analitza un concepte per després donar-li forma. En el camí continua fidel als seus principis d'oferir música a canvi de res. "Per a mi és impensable fitxar per un segell discogràfic i fer pagar a tothom pel que faig", emfatitza. Així, defensa que una vegada publicats els temes a la xarxa, la producció ja passa a ser de qui l'escolta.

Sigui o no una aposta romàntica que res té a veure amb la gran indústria cinematogràfica, el plantejament d'Alan Florit de moment funciona. "Aquesta és la manera que la teva música arribi a quanta més gent millor", defensa.

Enrere queda ara el "The Dharma Projeckt" amb una experimentació conceptual creada amb el programa Ableton live 5 a partir de la manipulació de textures i sons electrònics. "Música electromagnètica que tracta la decadència de la consciència humana en relació a la consciència universal".

Florit sempre ha pensat que tant en música com en pintura hi ha una gran diferència entre el que és l'art i el mercat de l'art. "Quan hi ha doblers pel mig la cosa s'embruteix, a més disfruto més quan sé que el meu projecte es difondrà gratuïtament", afegeix. "La societat hauria de ser conscient d'això. Recomanaria a tothom que es dediqués a crear i no a mirar tanta tele. Hauríem de cercar dins de nosaltres mateixos".

"L'equilibrista sense equilibri" es pot descarregar gratuïtament al segell de música Netlabel Webbed Hand Records: www.webbedhandrecords.com. Més informació a http://snowmanlosthishead.blogspot.com/