TW
0

Ets jove i a més a més creador? Sí la resposta és afirmativa, llavors compleixes els dos requisits bàsics per a participar a MAE01, la primera edició del Concurs Menorca Art Emergent que neix amb la intenció de donar resposta i suport a l'intens moviment creatiu que existeix entre els joves artistes menorquins.

Des de l'Institut de la Joventut de Menorca (Infojove) -sota l'assessorament d'Àngela Vallés i Dani López a l'equip MAE- s'impulsa una convocatòria d'arts plàstiques, de caràcter biennal i dirigida a artistes novells d'entre 14 i 30 anys. La finalitat és la de servir de plataforma als joves creadors de l'Illa per mostrar la seva obra en uns espais expositius de difícil accés per a ells per la seva curta trajectòria. Dependent de la Direcció Insular de Joventut del Consell Insular, Infojove desitja que el certamen esdevengui un referent per als joves autors i alhora trobar talents emergents i oferir-los una plataforma de projecció. Així, el concurs està obert a qualsevol disciplina a fi de donar cabuda a tota via d'expressió.

La presentació de propostes clou el proper dia 15 d'octubre. S'estableixen les categories: MAE 2-D (dibuix, pintura, tècniques mixtes, gravat...) amb un primer premi 1.500 euros i un segon de 1.000 euros; i MAE 3-D (escultura, instal·lacions, videocreacions...), amb un primer guardó de 2.000 euros i un segon de 1.500. Un dels atractius de la convocatòria és l'exposició itinerant amb els projectes guanyadors al Claustre del Carme de Maó, la sala El Roser de Ciutadella, la Capella de la Misericòrdia de Palma i l'Espai Mallorca de Barcelona.