TW
0

Q ualsevol que hagi seguit la trajectòria d'Àlex Espí (Ciutadella, 1981) de prop veurà en la seva darrera i tercera exposició una marcada evolució de paraula d'artista coherent. "Crec que a poc a poc vaig trobant el meu camí", senyala. Així és. La seva obra comença a dotar-se d'un segell propi. I no sols no perd el dinamisme en el traç sinó que a més guanya en harmonia compositiva.

Espí és visceral, i a l'hora de crear es nota. L'autor copa la sala d'exposicions del local La Margarete (Ciutadella) amb una selecció de nova producció. Com acostuma, els títols dels quadres donen la pista perquè l'espectador acabi d'arrodonir l'obra. Negres, vermells, blaus, blancs o taronges posen el color a uns "Moments infinits" que es corresponen al redol més íntim de qui crea. "Tots tenim instants que ens han marcat des de ben petits i que guardem a la memòria, simplement una olor o una cançó et pot portar al moment exacte en què vas viure allò", explica. Duu al llenç les vivències emotives, diu, "perquè tothom s'hi pugui identificar". En aquest sentit ha intentat reflectir el màxim d'emocions possibles a través de l'expressionisme abstracte que el caracteritza. S'atreveix amb la tela, i la compagina amb altres peces de fusta.

"Acròbates del destí", "Funambulisme ingràvid", "Un darrer comiat", "La innocència de l'ametller", "Dies que passen per sa meva finestra" o "Revolució en els meus pensaments", entre d'altres, composen pinzellades, esquitxos, formes lineals i geomètriques, o relleus que alça amb una tècnica mixta (oli, acrílic, aquarel·la, esmalt...) gens purista i sota una experimentació prèvia de colors primaris. El resultat és vigorós.

El món interior li funciona. És evident que a aquesta exposició l'explota, però sense esgotar-lo. Vol reprendre l'escultura i no descarta fer-ho aquest hivern. Tot plegat ho continuarà "movent" al grup Expo Petit Detall de Barcelona, del que és membre. Àlex Espí és un creador de sensacions. Un bussejador novell, però un bussejador incansable.

Moments infinits d'Àlex Espí,
a la sala d'exposicions de La Margarete (la mardecultura)
a Ciutadella fins a finals de setembre.
alexespiart.blogspot.com