TW
0

Tenia tan sols vuit anys Joan Conill quan s'introduí en l'ofici de ferrer a la seva Mallorca natal. Era només el començament d'una persona sensible a la creativitat artística que s'ha forjat com escultor amb els resultats que des d'ahir es poden contemplar a Xibau Punt d'Art de Ferreries en l'exposició "Moments".

Joan Conill, gràcies a la seva formació i ofici, treballa cada obra des de la seva concepció a la realització de la mateixa. I ho fa, principalment, amb materials com l'acer inoxidable, en ocasions policromat, i el coure i bronze. A duit fins a Xibau obra de tamany mitjà i petit amb les que es recrea en formes abstractes, sinuoses i a vegades geomètriques, que contrasten amb les figuratives de velers que el vent fa navegar. La figura humana, i la de la parella, és un dels altres temes recurrents de Conill. Les corbes naturals de la silueta femenina, els cossos entrellaçats, rostres i algun posat pensant, donen compte dels seus principals interessos.

La perfecció tècnica amb la que Joan Conill executa les seves obres és del més rellevant. Domina l'acer i li treu tot el suc possible treballant cada superfície, afinant els contorns i aprofitant tota la brillantor de cada peça amb la que l'escultor es recrea.

Joan Conill ha exposat recentment a Oporto i Nova York amb una retrospectiva dels darrers anys del seu treball al que ara dedica tot el seu temps. També ha estat habitual a Barcelona, Madrid, Paris i Londres.