La setmana passada vam acceptar la invitació dels "Escaladors de la Torre Eiffel", els alumnes de 4t C del CP Margalida Florit de Ciutadella, que ens volien ensenyar satisfets els resultats finals del seu projecte. Inspirats en un dels símbols més emblemàtics de la ciutat de París, els fillets i les filletes es van proposar enguany aprendre a fer maquetes i treballar l'electricitat, dos interessos que conjugats han donat forma a un treball de grup força estimulant per a tots.
El grup ens va rebre amb molta alegria, disposat a explicar-nos tot el que ha après. Des de la situació geogràfica de París, amb algunes pinzellades històriques, passant per totes les curiositats que envolten la construcció de la Torre Eiffel, i fins als càlculs matemàtics que han estat necessaris per construir a escala. Els fillets i les filletes han esdevinguts autèntics experts en el tema. Ens van explicar per exemple, que la Torre Eiffel fou construïda durant dos anys, dos mesos i cinc dies per a l'exposició universal de l'any 1889, quan es complien cent anys de la revolució francesa. Porta el nom de Gustave Eiffel, que en realitat no n'és el dissenyador, però sí el cap de l'empresa que la va construir. Molta gent de l'època hi estava en contra, perquè rompia absolutament amb l'estètica de la ciutat. Un monstre de ferro de 325 metres d'alçada que en els mesos d'estiu arriba a dilatar-se fins a set centímetres i que cada cinc anys canvia de color per votació popular. A dia d'avui, la torre més famosa de París rep milions de turistes, que no només poden gaudir de la millor panoràmica de la ciutat, sinó també patinar sobre gel, visitar el museu, menjar als restaurants o comprar souvenirs.
El projecte que ha engrescat els alumnes els va portar, per exemple, d'excursió al Toro per fer-se una idea de l'alçada de la Torre. Van veure una pel·lícula documental sobre la seva història i es van documentar abans de començar a crear les seves pròpies maquetes. Ens contava na Maria del Mar, la seva tutora, que aquesta feina ha estat un repte per a tots. Les dificultats no han estat poques, però els resultats mostren que el procés ha valgut la pena.
Un dels aspectes més destacables de la construció de les maquetes, a banda de la inventiva a l'hora d'escollir els materials (pals de polo, escuradents, coberts de plàstic, fil de ferro, cartró, suro…) ha estat la feina en equip. Relatava una de les alumnes: "Hem après a fer feina en grup, as principi no mos posàvem d'acord, mos barallàvem per sa pistola de silicona i no mos sortia, però vam canviar s'actitud i vam aprendre que cadascú és part des grup". En el procés hi han intervingut alguns pares i mares, i altres mestres de l'escola, que han ajudat els alumnes, però és evident que el gran esforç l'han fet ells i elles que s'han anat engrescat més i més a mesura que les maquetes agafaven forma.
Les torres acabades, amb la il·luminació que és el darrer pas del projecte, es podran veure dia 11 d'aquest mes quan aprofitant la festa de l'Apima, els alumnes de 4t C muntaran una exposició oberta a tota l'escola. Els visitants podran contemplar set magnífiques torres d'un metre d'alçada cadascuna, amb tocs personalíssims que les fan diferents. Des d'aquí volem fer pública la nostra felicitació als "Escaladors de la Torre Eiffel", han fet una feina molt creativa i ben documentada, que a la vegada ha reforçat els seus llaços d'amistat.
Magnífiques torres Eiffel
Els alumnes de 4t C del CP Margalida Florit de Ciutadella ens mostren les set maquetes realitzades en petits grups, arran del projecte que ells mateixos van proposar a principi de curs
También en Menorca
- Un hombre de 90 años, herido tras caer de su patinete eléctrico en Maó
- «Desde que soy 'crudivegano' he engordado 25 kilos»
- Los expertos recomiendan a los nacidos entre 1945 y 1975 hacerse la prueba de la hepatitis C: este es el motivo
- El temporal derriba un árbol en Maó y otro en Serpentona
- Más de 30 empresas compran suelo en el polígono de Ciutadella: los negocios que se instalarán
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.