TW
0

Ha experimentat gairebé tots els procediments tècnics possibles en l'art de la pintura i l'escultura, el món digital no anava a escapar-se de les mans de Matías Quetglas, que ha agafat el toro per les banyes i el resultat, una sèrie de litografies digitals, s'exhibirà per primera vegada durant la Migjornale d'aquest any, participació que Matías Quetglas viu com "una activitat diferent i divertida", la de convertir tot un poble en una exposició casa per casa d'artistes d'arreu de l'Illa.

Romput el gel d'un món nou per experimentar, Quetglas compta amb un ajudant especialista en el camp digital, les possibilitats que s'han obert davant l'artistes són múltiples i les aprofita, "en el camp digital pots aconseguir el que mai a l'oli et sortiria igual". El procés inicial és semblant a l'habitual; enllestit el dibuix, toca acolorir, i ho fa explorant les possibilitats al màxim, al màxim que permet la tinta, que no té mai tanta lluminositat com la pantalla de l'ordinador. La pinzellada es transforma en rajos de llum als que Quetglas imprimeix tota la fluorescència possible. Amb els resultats segueix sent el mateix de sempre i a la vegada més atrevit que mai.

La Migjornale ha preparat per a Matías Quetglas una casa especial, la del carrer Major número 25 A, que acollirà, a més de les litografies digitals com a novetat, la col·lecció de gravats "El placer de la pintura", sis gravats que va realitzar a més d'uns dibuixos que es troben, com la resta, a Retxa.

Matías Quetglas no és l'únic camp, el digital, en el que experimenta. El vídeo, com va demostrar l'any passat en l'exposició sobre Sant Joan realitzada a la sala de cultura Sa Nostra de Ciutadella, se li dóna bé. Amb la càmera Matías Quetglas s'autoretrata com autor de la seva obra de forma tant senzilla que resulta fins i tot entranyable. El vídeo en el que l'artista explica el procés de creació de l'obra per aquella exposició s'exhibirà també a la Migjornale. No ha abandonat el vídeo, que transporta més enllà amb aquest autoretrat que regala al públic amb tota la seva generositat, "continui fent filmacions en les que jo som el protagonista perquè tenc coses a contar. És un avantatge estar contínuament amb l'artista, així puc agafar els plànols més interessants" comenta divertit.

La casa per a l'artista de Ciutadella
El cap de setmana del 14 i 15 d'agost es celebrarà la tercera edició de la Migjornale. Com a novetats, l'organització ha volgut convidar a exposar, en distintes cases i espais del poble, artistes destacats com Matías Quetglas. També exposaran per primera vegada el fotògraf Lluís Real, la pintora Dolores Boetcher o es podran gaudir de les aquarel·les de Brian Smith, entre altres.