TW
0

"Ens van agradar moltes coses"
Hola, som la classe de 6è de Pintor Torrent, estem molt contents d'haver pogut participar en el programa "Entre Illes". Gràcies a aquest programa vam anar a Mallorca amb els alumnes de l'escola de Formentera Mestre Lluís Andreu amb els que ens ho vam passar molt bé.
Ens van agradar moltes coses, ens van sorprendre molt les coves d'Artà, va ser un dels llocs que més ens va agradar, junt amb Valldemossa. Valdemossa és un poblet molt polit, petit, on el menjar típic és la coca de patata. Vam tenir la sort de provar-la i ens va agradar molt, ja que de patata no feia gust.
També vam tenir la sort d'anar al Parlament de les Illes Balears, l'edifici és molt polit. El vam visitar tot, tenia molts de llocs curiosos com per exemple una sala que es diu "Sala de les passes perdudes" perquè, abans de començar una reunió, els diputats i les diputades es passetgen per allà sense arribar a anar a cap lloc.
Va ser un viatge que ens va encantar i vam aprendre moltes coses que no sabíem, vam conèixer molts de llocs diferents i vam fer amics i amigues noves. Un viatge que no oblidarem mai!
Marina Fuster Seguí
Max Just
6è de Primària

"Tenim nous amics de Formentera"
Vam anar de viatge a Palma de Mallorca amb el programa "Entre Illes" i allà ens vam trobar amb els fillets i les filletes de Formentera del col·legi Mestre Lluís Andreu que són tots simpatiquíssims i educats. Ens vam instal·lar a una alberg a S'Arenal que es deia "Alberg Platja Palma".
Aquest programa és per conèixer fillets i filletes de les nostres illes germanes i per intercanviar informació de la nostre illa de procedència.
El primer dia vam dinar de pícnic al Parc de la Mar, situat davant la catedral. Després vam a anar a visitar la Seu que és la catedral de Palma, a passejar per la murada i després al Castell de Bellver.
El segon dia vam a anar a veure el Parlament de les Illes Balears i desprès va venir un matemàtic a ensenyar-nos diverses coses. Al capvespre vam fer un itinerari per la Serra de Tramuntana, vam veure un dels paisatges preciosos que té Mallorca i vam veure Sa Foradada. Vam anar a Valldemossa on vam menjar una coca típica del poble molt bona als jardins de la Cartoixa.
El darrer dia vam visitar la fàbrica de vidre que es diu Can Gordiola, vam veure com feien les copes i més coses i una exposició de les figures de vidre que fan. Després vam anar a les coves d'Artà que són molt, molt polides i a dinar a un restaurant que es deia Sa Tablera.
A l'aeroport ens vam acomiadar dels nous amics que havíem fet i tornada cap a casa.
Us recomanam el viatge perquè els dos senyors que ens acompanyaven i ens explicaven les coses es "van portar de perles".
De Formentera hem après que té unes salines importants i que fan sal líquida i que la foto típica és la platja amb la mar a les dues bandes.
Amèrica Quispe Salazar
Júlia Membrives Pons
6è de Primària

Coques de patata de Valldemossa
1 kg de farina (700 gr de força i 300 gr de fluixa)
70 gr maizena
350 gr patata bullida
350 gr sucre
4 ous
50 gr saïm
100 gr oli
80 gr llevadura fresca
un glopet de llet

Primer de tot necessitam bullir les patates que les bullirem amb la pell perquè no absorbeixin massa aigua. Una vegada bullides les pelarem quan encara estiguin calentes (que no cremin) i les xafarem una mica. Per altra banda mesclarem el sucre, els ous, l'oli i el saïm dins un bol i ho batem amb un turmix, llavors afegim la patata i acabam de triturar. Un cop fet això dissolem el llevat amb una mica de llet teba i la incorporam a la mescla anterior. Finalment mesclam les farines i començam a pastar (uns 10 min). Quan vegem que la pasta ja no s'aferra a les mans amb excés la deixam reposar tapada.
Una vegada hagi tovat (a l'estiu fa bastanta més via a tovar que a l'hivern) la tornarem a pastar i la tornarem a deixar reposar perquè torni a tovar. Quan hagi tovat per segona vegada la pastarem ràpidament i ja podrem fer les porcions. Si teniu una balança de precisió us anirà molt bé per fer les coques totes iguals. Jo les faig d'uns 80 gr cada una. Una vegada les hem porcionat les col·locam separades damunt una llauna de forn untada amb oli i les deixam tovar fins que mes o menys hagin doblat el seu volum. Finalment les podrem enfornar durant uns 10-15 minuts (depenent del forn) a 175ºC.
http://www.miquelmas.es/gastronomia/postres/coques-de-patata.html