TW
0

Mares, pares, avis i àvies, germanes i germans, mestres, alguns curiosos... ningú no es va voler perdre l'exposició "CompARTim", que aquest cap de setmana passat el CP Joan Benejam va muntar a la Casa de Cultura de Ciutadella. Una mostra carregada de vitalitat, creativitat, colors, textures i optimisme, recull de bona part de les feines que al llarg d'aquest curs escolar han realitzat els alumnes de 1r i 2n de primària a les classes d'educació artística. Juntament amb aquestes feines, també es van exposar treballs dels alumnes de P3, i la instal·lació de taula i cadires, que ja us vam mostrar a "Xoc" fa un parell de setmanes, realitzada pels alumnes de 5è.
Tal com ens explicava amb satisfacció el director del centre, Rafel Cortés, muntar una exposició d'aquestes característiques encara dóna més valor a la feina feta pels alumnes. La manca d'un espai adequat al propi centre els va motivar a treure l'art de l'escola, mostrar-lo de portes enfora, a tothom que s'interessàs. Així, els alumnes encara es senten més orgullosos dels processos i dels resultats.
Va ser parlant amb les mestres, que vam destriar el rerefons de cada obra. Les feines exposades, algunes individuals, encara que la gran majoria col·lectives, ens ensenyen un ample ventall de tècniques. Collage amb feltre, tècniques mixtes, esquitxats lliures d'aquarel·la... feines sobre temes concrets, com per exemple a partir d'obres de Picasso... L'exposició ens va fer de finestra al dia a dia que s'ha viscut dins les aules.
La feina en petit grup, ens explicaven les mestres responsables, un recurs que s'ha emprat molt per realitzar aquests projectes, només té avantatges personals i pedagògics. Fa créixer les relacions entre els infants, que treuen profit de la riquesa que suposa la diversitat que existeix entre ells.
"CompARTim" feia reflexionar els visitants a la porta d'entrada de la sala sobre el plaer i el profit de mirar; "mirar no és una manera vulgar d'emmagatzemar, sinó una forma refinada de coneixement".