Les fruites han de formar part de la nostra alimentació des de petits. Les vitamines i els nutrients que ens aporten són imprescindibles per al nostre organisme i tot i que són delicioses, no és cap secret que a molts infants els costa menjar-ne. És amb la intenció de potenciar l'alimentació sana i saludable d'una manera atractiva que les responsables dels tres grups de P2 de Xipell han introduït les fruites com a matèria de descoberta i d'experimentació dins les aules. Una alternativa, sense dubtes, a les feines que tradicionalment s'han fet a partir de fitxes. El que importa és viure experiències significatives, protagonitzar cadascú i al seu ritme, el seu propi aprenentatge. Així, a banda de les fruites que a diari les famílies puguin aportar als berenars i berenetes dels seus fills, es dedica un dia a la setmana a la fruita en majúscules, programant activitats i temes que hi estiguin relacionats. I és que la fruita com a tema de descoberta dóna peu a un univers sencer que comença tractant les seves característiques sensorials com puguin ser les formes, les olors, els gustos, els colors, passant pels hàbits d'higiene, i fins al plaer i als beneficis de menjar-se-la. Cada dijous, els fillets i les filletes porten una peça de fruita de casa. Aquest dia, dins l'aula, al recó de menjar, hi ha una taula preparada amb estovalles i una gran fruitera, on es posen en comú totes sense excepció. "En Marc ha duit una poma, na Laura, una mandarina, na Marina, un plàtan…" mentre es van pelant i presentant cadascuna, comença l'aventura. Expliquen les mestres, que tot sovint és per empatia que els fillets i les filletes es posen a menjar. L'activitat es fa amb calma i amb música de fons, propiciant un ambient relaxat que dóna peu a la conversa. Cada infant porta el seu bol, que després s'encarrega d'escurar i de col·locar al lloc que li pertoca.
L'activitat de menjar fruita ha motivat diferents recerques. Descobrir d'on surten i on es compren, per exemple. Així que relacionades amb aquest hàbit tan beneficiós, els fillets i les filletes han visitat una fruiteria i observat de molt a prop alguns arbres fruiters.
No sempre es menja fruita de la mateixa manera. Alguns dies es fan sucs i batuts, per exemple. I fins i tot, aprofitant les mones de pasqua, fa poc els infants de Xipell van gaudir molt amb una fondue de fruita i xocolata.
Altres activitats relacionades són diferents manualitats que neixen de la manipulació; mòbils de pells seques de taronges, murals o un collage han estat algunes de les propostes.
Així creixen els infants a Xipell, experimentant amb alegria, calma i interès i adquirint bons hàbits que els han de beneficiar i formar part de la resta de les seves vides.
"Tots menjam fruita" a Xipell
Les tres aules de P2 de l'escoleta de Ciutadella han introduït la fruita com a matèria d'experimentació, creant hàbits saludables i potenciant l'alimentació sana i equilibrada
También en Menorca
- Un hombre de 90 años, herido tras caer de su patinete eléctrico en Maó
- «Desde que soy 'crudivegano' he engordado 25 kilos»
- Más de 30 empresas compran suelo en el polígono de Ciutadella: los negocios que se instalarán
- El temporal derriba un árbol en Maó y otro en Serpentona
- Los expertos recomiendan a los nacidos entre 1945 y 1975 hacerse la prueba de la hepatitis C: este es el motivo
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.