Aquest mes de març ha estat un mes molt intens pels alumnes de Prevenció de Riscos Professionals de l'IES Pasqual Calbó i Caldés que han tingut la possibilitat de realitzar diverses activitats complementàries relacionades amb els seus estudis. Les dues primeres activitats van ser de formació organitzades per diverses entitats que sempre conviden a alumnes i professors del cicle quan realitzen un activitat relacionada amb la prevenció de riscos laborals. Així, en primer lloc, dia 4 de març vam poder assistir a la jornada organitzada per CCOO al Saló d'Actes del Consell Insular sobre el reconeixement de les malalties professionals. Uns dies més tard, dia 9 de març, vam assistir a una de les sessions de formació que organitza el Gabinet de Prevenció de Riscos Laborals de CAEB. En aquest cas la sessió es dedicà a analitzar les despeses de la sinistralitat laboral. Les dues sessions resultaren d'allò més interessant per conèixer millor com es gestiona actualment la prevenció de riscos i com s'actua per reduir tant les malalties professionals com els accidents laborals. Durant la tercera setmana de març arribà el torn dels tallers a l'aula. Es dugueren a terme dos tallers ben diferents però que resultaren molt interessants. El primer, que va tenir lloc dia 15, forma part del Programa Salut Jove del CIME i es dedicà al mercat laboral de Menorca i l'autocupació. Gràcies a aquest taller, impartit per Biel Mercadal, de la Conselleria de Treball de CIME, els alumnes van poder conèixer les darreres dades demogràfiques i ocupacionals de Menorca, el perfil d'una personal emprenedora i els beneficis de gestionar una empresa d'una manera socialment responsable.
Dos dies mes tard, gràcies a la campanya Educant en prevenció de la Direcció General de Salut Laboral del Govern Balear, els alumnes pogueren conèixer de primera mà la feina que duen a terme els quatre tècnics de prevenció de riscos laborals de la Conselleria de Treball que hi ha a Menorca actualment. L'hora i mitja que durà el taller es va quedar curta per a la tècnica Àngels Bisbal, per poder respondre totes les preguntes que li plantejaren alumnes i professors.
Finalment, abans d'acabar el segons trimestre s'han dut a terme un parell de visites a empreses per conèixer de primera mà com es desenvolupa la prevenció en els diversos sectors productius. En aquest cas, divendres dia 19 visitàrem les noves instal·lacions de CLH situades devora l'aeroport. El seu gerent, Josep Serrà, abans de fer una volta per totes les instal·lacions, explicà detalladament totes les normes i protocols de seguretat que ha de seguir qualsevol persona que entri a treballar en les seves instal·lacions, així com tots els mitjans contra incendis de què disposen. Ambdues coses són de gran importància a unes instal·lacions d'aquestes característiques amb emmagatzematge de combustible.
Per acabar, ahir dia 23 de març la visità fou a les instal·lacions de l'empresa Menorquin Yachts, al Polígon Industrial de Sant Lluís. Els alumnes vam poder conèixer els principals riscos laborals dels treballadors dedicats a la fabricació i reparació d'embarcacions.
Aquestes activitats, igual que les que es duen a terme al llarg de tot el curs, no haurien estat possible sense la col·laboració de les entitats i empreses que han col·laborat sempre davant les peticions i demandes del professorat del Cicle Formatiu de Prevenció de Riscos Laborals. Des d'aquí, alumnes i professors volem donar les gràcies, en aquest cas, a CCOO, CAEB, CIME, Conselleria de Treball, CLH i Menorquin Yachts per la seva inestimable col·laboració.
Activitats complementàries
Per als alumnes del Cicle Formatiu de Prevenció de Riscos Professionals de l'IES Pasqual Calbó
También en Menorca
- El dueño de una tienda de antigüedades de Maó, acusado de vender animales protegidos
- El cáncer de hígado puede desarrollarse por varios factores: el alcohol no es el más determinante
- Reaniman a un hombre de 52 años en parada cardíaca en Ciutadella
- Detenido por acosar a una vecina en Maó y clavar un cuchillo en su puerta
- Que una lectora quiera hacer ver a los lectores de «Es Diari» que...
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.