TW
0

Quatre joves creadors teatrals de l'actualitat han estat escollits com a finalistes d'un concurs europeu. El premi que guanyarà un d'ells és la producció d'una de les obres de Vicenç Albertí al Teatre Nacional de Catalunya i per aconseguir-ho han de fer una demostració de les seves aptituds artístiques. Aquesta és la sinopsi al voltant de la qual gira el muntatge "Assajant Albertí" que la companyia menorquina La Clota-Moll Oest presenta el proper dia 26 a la Sala Multifuncional des Mercadal.

Considerat com un dels millors espectacles de la passada Fira de Vilafranca i guardonada amb el Premi Bòtil 2009 que atorga el Govern balear, l'obra obre el teló dins el marc de les Jornades "Vicenç Albertí i el teatre entre la Il·lustració i el Romanticisme" que organitza l'Institut Menorquí d'Estudis entre els dies 26 i 28.

Dirigida especialment al públic juvenil, Pitus Fernández mostra un cop més el seu reconegut i savoir-faire dramatúrgic al capdavant d'un repartiment composat per Adriana Aguilar, Laia Galceran, Lluís Vinent i Josep Mercadal.

El traductor, filòleg i escriptor menorquí Vicenç Albertí (1786-1859) fou una de les figures més importants dins el panorama cultural de la primera meitat del segle XIX. El 2009, complit el 150è aniversari de la seva mort, el Consell li dedicà tot l'any passat.

Per altra banda, La Clota-Moll Oest continua imparable la seva tasca teatral, una qualitat excel·lent damunt l'escenari que fins avui mateix la companyia ha mostrat al Teatre Principal de Palma amb "El Solitari Oest" (Premi Alcover 2009), en coproducció amb la mallorquina La Fornal.