TW
0


Afinals del passat trimestre, un grup de 29 alumnes de segon de Batxillerat i 3 professors del nostre centre ens vàrem desplaçar fins a Estrasburg per a participar en una sessió del programa Euroscola com a premi del concurs que havíem guanyat en l'edició del curs passat.
Després de tot un dia de viatge, vàrem arribar a Estrasburg passada la mitjanit. El matí següent ens vàrem reunir a la Seu del Parlament Europeu amb representants d'altres Estats de la UE, en total vàrem ser 20 les nacionalitats representades en aquesta sessió. A la porta del Parlament ens va rebre l'eurodiputada balear Teresa Riera, que ens va facilitar l'entrada de tot el grup.
Els alumnes van ocupar els escons dels eurodiputats i després de la benvinguda dels representants de la presidència del Parlament, un representant de cada Centre va fer una breu presentació del seu institut.
A continuació, els alumnes es van reunir en grups més reduïts, on es va debatre sobre diferents temes, com joventut, reptes de la UE, immigració, medi ambient, etc., que amb anterioritat s'havien preparat als respectius centres. El debat es va fer en anglès. A continuació cada grup de debat va fer una proposta per a ser presentada i posteriorment debatuda en gran grup a l'hemicicle del Parlament, per a finalment passar a la votació de les propostes amb el propi sistema electrònic de votació del Parlament .
També vàrem participar en grups en un concurs sobre coneixement de la UE, els grups havien d'estar composats per persones de diferents nacionalitats, finalment una alumna del nostre centre va resultar guanyadora.
Considerem que tot plegat va ser una experiència molt enriquidora que ens va permetre conèixer molt millor el funcionament d'aquesta institució europea, al mateix temps que coneixíem persones d'altres Estats i practicaven l'anglès.
Van aprofitar el nostre desplaçament fins a Estrasburg per conèixer un poc la ciutat i també per a visitar París, on de retorn hi vàrem passar tres dies. Vàrem coincidir amb uns dies de molt de fred i neu, però la capital francesa estava preciosa tota nevada i amb la il·luminació nadalenca.
Sens dubte, aquest viatge serà per a tots noltros una experiència inoblidable.