Las grandes empresas de alimentación cargan contra la ley de residuos por ilegal
El proyecto elaborado por el Govern prohíbe, entre otros productos, las cápsulas de café, las cañitas para beber, las maquinillas de afeitar de plástico de un solo uso o los bastoncillos de plástico para limpiar los oídos.
PAlma09/08/18 4:01
Las grandes empresas de alimentación de España declaran la guerra al proyecto de ley de residuos del Govern y han presentado alegaciones en el Parlament en las que advierten que vulnera directivas europeas y la propia Constitución ya que atenta contra la unidad de mercado.
También en Balears
- El dueño del pitbull que atacó a un vecino de Ciutadella: «Reaccionó al recibir una patada»
- La empresa 'Fuera okupas' desaloja a un inquilino en Maó tras no abonar el primer mes de alquiler
- Ciutadella reducirá el número de caballos para poder celebrar todos los actos de Sant Joan
- Reclaman una indemnización de 30 millones de euros por el bloqueo de la ampliación de Santandria
- Más de 400.000 euros en multas por alquiler turístico ilegal en Menorca en tres meses: el primer balance de 2025
7 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
A ver quien gana la batalla, si el sentido común o el negocio de unos pocos, así de sencillo. Lo normal es que ganara el sentido común, pero en este País se puede esperar cualquier cosa.
L’altre dia a un article sobre les deixalleries van aparèixer més de 70 comentaris de rebuig a pagar una contribució per dipositar residus als ecoparcs (que al final, amb les dades sobre la taula, no es justificava tanta indignació). Si individualment n’hi ha tants que pensen així, com ens ha d’estranyar que els empresaris tenguin el mateix rebuig a pagar (és a dir, minvar els beneficis) per sostenir el procés de reciclatge? Aquí tothom es passa la pilota i ningú vol ser el primer en renunciar a aquest «dret natural» de poder fer-se enfora d’allò que ja no li és útil. Tampoc ningú s’adona de la quantitat ingent d’energia que necessitam per moure la civilització, i l’energia no és reciclable: una volta emprada per transformar o moure la matèria, mai més es recupera. El tema de fons ni tan sols és econòmic, perque els doblers, per si sols, no mouen res, només serveixen per donar ordres. El que hi ha és una immensa crisi de voluntat per fer les coses d’una altra manera.
A estas empresas se les ha avisado con tiempo para que empiecen a buscar soluciones, pero es mas fácil negarse, denunciar. Después cuando no tengan mas remedio que cumplir, irán con prisas y con las cosas mal hechas. Ostia parece que hablo de los políticos del CIM.
Ja hi ha unes quantes ciutats que han prohibit la venda de bòtils i garrefes de plàstic. Crec que en el futur es farà per tot. La situació actual és insostenible: https://www.lavanguardia.com/natural/20180708/45701613302/agua-plastico-botella-prohibir.html
Aquesta és la baixa qualitat dels grans empresaris que tenim a espanya. Contaminar els hi dona més beneficis --només a ells- i per defensar la seva postura sols se'ls saben dir que és una llei il·legal que va contra la unitat del mercat. Quan canviem aquesta llei ja no serà il·legal.
O sigui, que a noltros canvia una llei d'autònoms que mus fa pagar més o menys i se mos aplica al moment i no tenim opció de queixar-nos. I aquí, que surt una llei amb s'objectiu d'afavorir es reciclatge i medi ambient (un medi ambient que és de tots) i aquestes empreses, que fan mil·lions d'euros (cada dia!!!!!) es queixen dient que "se traduce en elevados costes que obstaculizan la actividad de las empresas»... Miri, no me facin riure, que se vos veu es plumero! Sa llei se mus ha d'aplicar a tots per igual, i més si és per una bona causa!
És que el que fan hauria de ser il·legal per tot. I no només aquí.