Francina Armengol y Martí March, conseller d'Educació, en una imagen de archivo. | Archivo
16/02/16 0:00
La presidenta del Govern,Francina Armengol, ha señalado este martes en el pleno del Parlament que, entre otras razones, para «la urgencia» de la implantación de la Facultad de Medicina se encuentra «la propuesta de creación de una universidad privada», hecho que si se materializase «haría inviable la creación de una facultad pública».
4 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Si tenim un hospital universitari segur que hi hauran professionals de més nivell i com a conseqüència tindrem una millor sanitat pública.
La creació de la Facultat de Medicina només té interés pels qui volen figurar com a professors. No té interés per als estudiants de les illes de medicina que hauran de continuar estudiant fora. És un malbaratament de fons públics, sense criteris tècnics
Aquest és un argument que no té cap sentit. Per mi té molt més interés una universitat privada que una pública a les illes Balears i us diré perquè. Una universitat privada, si pagues les taxes, et garanteix l'accés. En canvi, per entrar a una pública cal una nota d'accés elevadíssima. Tant que la universitat pública de les illes Balears s'omplirà d'estudiants de les altres comunitats autònomes, mentre els estudiants de les illes hauran de continuar estudiant fora, ja sigui a públiques (amb una nota de tall astronòmica) o a les privades, mantenint el cost actual. Una proposta que té un interès social molt més gran és no fer la universitat pública i becar els estudiants de les illes que estudien medecina fora. Una beca, si voleu en funció de la renda i, fins i tot, que pugui beneficiar qui estudien a la privada com ajut d'estudis o desplaçament. Això sí que té un interès social evident, perquè els fons que s'hi destinen van a parar a joves de les illes.
En España sobran universidades, universitarios y titulados. Es algo obvio. Producimos muchos licenciados y muchos de ellos de baja calidad, aunque no en licenciaturas técnicas o "duras". El ejemplo de la cúpula de Podemos lo demuestra. Todos licenciados, y de una casta tóxica. Menos universidades públicas (privadas, las que quieran), selección rigurosa por mérito académico, buena financiación y promoción de la excelencia. Es el modelo. El que tenemos ahora es el de las universidades de todo a cien. He dicho.