TW
0

Per què la Península pot comptar amb trens d'alta velocitat, autopistes, una gran oferta de comunicacions terrestres i aèries, i a més a uns preus molt competitius i Menorca no pot aconseguir un transport digne? Per què els menorquins, essent ciutadans espanyols, que paguen els seus impostos, no reben de l'Administració el tracte que mereixen? Per què els menorquins han de pagar molt més que altres ciutadans d'altres comunitats per trajectes aeris molt semblants? Per què han d'abusar de nosaltres les companyies aèries sabent que som captius del seu transport? Per què l'administració no fa cas de les històriques reivindicacions dels menorquins? No és això injust? No és indignant?

Per iniciativa ciutadana Menorca torna a engegar la plataforma que una vegada va aixecar la Federació d'Associacions de Veïns que lluitarà per un transport digne en destinacions, freqüències, preus i horaris per als menorquins.

La 'vaga salvatge' dels controladors on Menorca ha posat a l'illa en un punt crític i s'ha tornat a mostrar l'evidència de la situació de ratera que es pateix cada vegada que hi ha un incident en matèria de transport aeri.

La Federació d'Associacions de Veïns torna a posar en marxa la plataforma per fer feina pels drets dels ciutadans menorquins perquè puguin volar amb igualtats de condicions que l'illa de Mallorca. Per això la Plataforma en un primer cop vol triar el seu eslògan que l'acompanyarà en aquesta dura travessia fins aconseguir els seus objectius.

Aquesta Plataforma veïnal, que no tindrà representació dels partits polítics, ha definit en un manifest tres objectius fonamentals:

1. Aconseguir un transport aeri eficient i assequible per atraure el progrés econòmic i social de l'illa.

2. Lligar la idea de comunitat balear amb les condicions del transport aeri. Com és possible que ens costi un ull de la cara viatjar als hospitals, universitats, feina, comerços, centres de negocis i exposicions, hotels, restauració de Mallorca, i d'Eivissa o Formentera? El tràfec aeri és des de Menorca o Eivissa cap a Mallorca i per tant es produeix de fet una desigualtat entre els ciutadans de les illes per causa del seu lloc de residència. És discriminatori.

3. El turisme. El cost del transport pels que volen venir de vacances o a treballar a Menorca és un disbarat. Les tarifes aèries des de qualsevol indret del món a la nostra illa sense la bonificació de resident costen una exageració. Per ells és molt més barat viatjar a qualsevol capital d'Europa. Com podem pretendre fomentar el turisme a la nostra illa sense preus més assequibles. L'única manera de fomentar el turisme de qualitat i la hosteleria mitjana, la única manera d'animar els restaurants, els comerços, les botigues és que els avions siguin més barats per tothom.

Les autoritats menorquines haurien d'instar al Govern autonòmic que se'n recordin de les germanes petites, Menorca, Eivissa i Formentera que pateixen el mateix problema, i que reparteixen ja els actuals recursos estatals pel transport aeri d'una manera equitativa, que les tarifes aèries siguin les mateixes des de totes les illes. I que a la vegada el Govern autonòmic insti l'Estat a donar resposta a les necessitats de la nostra illa en matèria de transport aeri. Igual que destinen, amb els impostos de tots, recursos per l'AVE, pels ferrocarrils, o pel transport aeri de la Comunitat Canària, haurien de destinar també recursos pel ciutadans de Menorca, que necessita imperiosament un transport aeri assequible i eficient pel seu progrés econòmic.

Cal que tots manifestem la nostra indignació en veu alta. Esperem les adhesions dels col·lectius i dels ciutadans a aquesta nova Plataforma pel Transport Aeri Digne, que serà present a la societat insular per poder mantenir viva una reclamació històrica, que no s'ha resolt de manera satisfactòria i de la que depèn el futur de la nostra illa.