TW

Ara que tota l'Illa es disposa a lluir i oferir la seva millor versió a aquests turistes tan desitjats, és una bona ocasió per demanar-nos quin és l'estat de l'oferta turística en relació a l'accessibilitat de persones amb diversitat funcional.

Certament, l'Illa disposa d'algunes platges amb passarel·les per arribar fins al mar, personal de suport, cadira amfíbia i/o banys adaptats. Sabem també que cada cop hi ha més hotels i restaurants que han iniciat un procés de canvi per tal de fer-se accessibles a tota la població. Tanmateix, encara trobam a faltar altres adaptacions com cartes de restaurant en braille, lavabos adaptats, rampes d'accés o voreres correctament senyalades.

És important treballar per un turisme inclusiu; per això, una eina a l'abast de tothom és l'app EsAccesible, creada precisament amb la finalitat de valorar el grau d'accessibilitat d'espais públics, institucions, restaurants, etc. Gràcies a aquesta aplicació, que avui dia ja compta amb 9.863 llocs valorats a tot el món, moltes persones amb diversitat funcional poden organitzar millor els seus viatges.

Des d'aquestes pàgines, volem animar la ciutadania perquè faci ús d'aquesta senzilla aplicació. D'aquesta manera contribuirà a catalogar els serveis turístics en funció de la seva accessibilitat, facilitarà la planificació de les vacances a tota una sèrie de persones i ajudarà a crear una major consciència d'aquesta problemàtica entre el sector turístic.

Un paràmetre de la qualitat del servei turístic de la nostra illa també ha de ser l'atenció a les persones amb diversitat funcional.

Jana Mercadal Sánchez

Estudiant d'Educació Social