TW

El Partit Popular vol fer oposició i no sap massa bé com fer-la. Darrerament ha volgut sortir al pas d'algunes decisions preses per l'equip de Govern insular i s'ha limitat a l'atac a l'acció del Govern basat en un discurs buit fet de frases fetes sense argument ni criteri polític, especialment centrat en el setge cap a Maite Salord. Segueix sent una obsessió replicar la presidenta del Consell digui el que digui. Aquesta és la feble oposició del PP al Consell. La manca de lideratge i de projecte, govern del mínim esforç, etc... són les frases que els populars no es cansen de repetir. La memòria no és la millor capacitat del Grup Popular. És evident.

Sobre els aparcaments vora les platges, el PP surt criticant les decisions preses per l'actual equip de Govern, que no ha fet altra cosa que reconduir el desgavell de l'anterior Govern de Santiago Tadeo. El PP no va resoldre cap aparcament de platja, el que va fer són nyaps il·legals que ara s'han de resoldre, com l'espai de Cala en Turqueta que l'equip de Tadeo va obrir sense permís i amb els informes en contra. Era il·legal el que va fer. El fet de regular aquests espais a les cales pot trobar la sortida en la revisió del PTI, una mesura que el PP critica, quan la revisió del Pla Territorial era una feina que l'anterior Govern del PP havia de fer l'any 2013 i no ho va voler fer. Sí es va fer una Norma Territorial Transitòria que pretenia alleugerir els inconvenients de determinats sectors, en contra dels interessos generals. A l'actual govern del Consell el tracten de «mínim esforç», quan la NTT va tardar mesos a redactar-se. Que no ens parlin d'esforç.

Pel que fa a les Coves de Cala Blanca, la portaveu del Grup Popular, Salomé Cabrera, manté el full de ruta: la desmemòria i el discurs sense sentit. Cabrera recrimina que s'hagi «tardat un any a trobar l'expedient i que l'informe de geologia ja s'havia sol·licitat». El cinisme també és aliat del PP en aquestes qüestions. Al nyap administratiu que van deixar, tant el PP del Consell com el de Ciutadella, referent a les Coves de Cala Blanca, els governs del Consell i Ciutadella cerquen ara la solució. A més de deixar perdre el PP prop de 800.000 euros del finançament del projecte, procedents del Ministeri i del Govern balear, les deficiències trobades són una autèntica vergonya. Ala manca dels informes geològics preceptius, també s'oblidaren del procediment de modificació del Pla General de Ciutadella. Però el més cínic de tot és que, amb la informalitat de gestió, van avançar que les obres començarien l'octubre de 2014 i que les Coves s'obririen l'estiu de 2015. Aquest és el lideratge i els esforços del PP de Santiago Tadeo i Salomé Cabrera.

Però és que el Grup Popular al Consell ha de fer oposició de qualsevol manera, encara que sigui sense cap preparació ni serietat. D'aquí que també suposi que la remodelació del Govern insular sigui una disputa interna. I també afirma que les dimissions són fruit de la inactivitat (?) sense respectar res ni a ningú. El passat Govern de Tadeo també va tenir una dimissió per motius personals que des de l'oposició, que exercíem llavors, vam respectar. Però el PP té per eina opositora l'atac i no l'argument. Mentre parla de «disputes» al si de l'equip de Govern -cosa falsa-, el PP pretén amagar les disputes que tenen ells. Ens parlaran sobre la substitució d'Aurora Herráiz com a consellera?

Aquest és el PP; el caòtic PP de l'anterior Govern, i el de la raquítica oposició, basat només en l'atac, concretament a la presidenta Maite Salord. Que trist.