TW

La setmana passada es va publicar en aquest mitjà un article relacionat amb els pressupostos municipals de l'Ajuntament de Maó per a l'any 2016. En un petit requadre inserit apareixia el que volia ser una queixa de l'equip de govern del Partit Popular a l'Ajuntament durant la passada legislatura en relació a una suposada inacció de protesta dels policies locals front una baixada dels doblers destinats a aquesta àrea, tot donant a entrendre que el moviment de protesta dels agents durant el seu mandat havia tingut un caire polític.

Com açò és radicalment fals, tot i que en el seu moment es va explicar públicament la, desafortunadament, llarga llista de motius que van fer necessari el nostre moviment reivindicatiu, voldríem fer un parell de puntualitzacions.

Mesos abans que el maig de 2011 el Partit Popular guanyés les eleccions municipals a Maó, amb el PSOE al front de l'equip de govern, els policies havíem protagonitzat una protesta al ple municipal, protesta en la qual recordaran que ens vàrem seure a llegir «Es Diari» durant la celebració d'un ple municipal, la qual cosa va fer molta gràcia a alguns regidors de l'oposició que s'ho van passar d'allò més bé veient la serietat de l'equip de govern. Queda clar idò, que no es tractava de fer política sinó de reclamar allò que ens pertanyia.

Una volta el PP va formar equip de govern, s'inicià una negociació en la qual se'ns va assegurar que, a partir de 2012, ens pagarien els endarreriments i es regularitzarien les nòmines mitjançant una valoració de llocs de treball. Ni una ni l'altra. En 2012 i 2013, dues baixades consecutives de sou ens varen deixar en la més absoluta precarietat econòmica, justificant-se plenament les camisetes negres, les barres de pa i els nostres fills al plenari. Per tant, res de política.

Reclamació d'un salari i unes condicions laborals dignes. El demés, fum de formatjada.

Finalitza afirmant que va ser molt dur. Si es refereix a que va ser molt dur per als policies i per la policia, no podem estar més d'acord. Pel contrari, si el que volen dir és que va ser molt dur per l'equip de govern... hi ha que tenir molta barra (i no precisament de pa).

Actualment, els nous representants sindicals estan negociant, més lentament del que ens agradaria, la manera de pal·liar les animalades que ens varen fer els regidors del PP local quan governaven. Temps al temps. No dubtin que si les coses no s'aclareixen satisfactòriament i considerem necessari tornar a mobilitzar-nos, ho farem. És més, en l'hipotètic cas de que açò es fes realitat, i si així es decidís, informaríem i demanaríem la mediació del principal partit de l'oposició a la Corporació municipal.

Joan Gomila Roselló i José Mª Olives Manent
Ex delegats sindicals de CSI-CSIF a l'Ajuntament de Maó