Menorca Edu21 compta amb el suport i, el que és més important, amb la veu dels estudiants. A les Jornades celebrades a l'agost «Famílies i mestres per un pacte» els joves hi feren sentir la seva veu. A continuació, exposem algunes de les conclusions a què varen arribar en aquelles Jornades.
Els estudiants constataren que haver-ho tingut tot tan fàcil en la vida no ha suposat un avantatge respecte a la seva formació ja que ha comportat un mal ús de les eines i els mitjans a la seva disposició. Els ha mancat l'hàbit de lectura i l'actitud de la majoria de l'alumnat envers l'escola no ha estat sempre positiva.
Una de les crítiques més punyents que sortí del sector dels estudiants fou el fet que, en ocasions, se'ls ensenyi només per aprovar exàmens o que l'educació se'ls presenti com un simple mitjà per aconseguir una bona feina, no per a una formació integral de la personalitat o un camí cap a la felicitat. Ells i elles troben que allò que s'ha de prioritzar en el seu procés d'aprenentatge és que el que els sigui útil per a la vida.
Troben que no se'ls ha ensenyat a usar correctament les noves tecnologies, en un moment en què estan en auge i sabent que el futur passa pel seu ús.
Els aspectes esmentats són els punts que els estudiants consideraren errades en el sistema educatiu en què els ha tocat formar-se. No obstant, el seu paper a les Jornades no es limità al diagnòstic de les febleses, sinó en les propostes per a la millora de l'educació a Menorca i ho feren especialment centrant-se en els docents i en les famílies.
Per començar, els joves constataren la necessitat que els mestres i professors gaudeixin de la seva feina, transmetin aquesta passió a l'alumnat, despertin la curiositat per aprendre, motivin, estiguin a sobre dels alumnes, sobretot d'aquells amb menys interès, innovin en la manera d'ensenyar i canviïn el sistema d'avaluació.
A més, consideraren la importància de la seva formació especialment en el camp de les noves tecnologies, per tal d'incorporar-les a l'aula aprofitant veritablement el seu potencial, la qual cosa suposaria un canvi metodològic. Finalment, consideraren que el professorat hauria d'emprar les xarxes socials per ensenyar i educar en la seva utilització a les aules.
Pel que fa a les famílies, consideraren que convé donar molta importància a la comunicació entre aquestes i l'escola. És necessari, manifestaren, sensibilitzar les famílies sobre la gran importància que té l'educació. La implicació de les famílies, segons els estudiants, és clau.
Les Jornades de Tardor del dissabte 23 de novembre han de ser una nova oportunitat perquè els joves continuïn aportant les seves idees i les seves propostes de millora perquè són ells els vertaders protagonistes de les nostres escoles.
MENORCA EDU 21
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.