TW
0

Fenómenos paranormales en el CCE Sant Lluís

Érase una vez un pueblecito llamado Sant Lluís. En este pueblecito había una asociación cultural y deportiva que se llamaba CCE Sant Lluís. Desde hacía algunos años que su presidente quería retirarse porque todo el mundo sabe que estos cargos resultan duros de llevar y además él, en muchas ocasiones se declaraba cansado, "el último curso se había despedido de la gente tres veces".La pasada primavera, se presentaron un grupo de amigos que querían hacerse cargo del club y, el presidente decidió acompañarlos una temporada más, para que se acostumbraran a su trabajo y seguidamente convocar elecciones.¡Pero cuál fue nuestra sorpresa, cuando vio que posiblemente habían más candidatos y decidió continuar "heroicamente" con su labor de presidente!

Durante algún tiempo jugó al ratón y al gato: que me quedo que me voy, que hay elecciones, que no las hay; hasta que el viernes 27 dijo que no las habría y el sábado 28 los socios recibieron las cartas en las que las convocaba, porque no le quedaba más remedio.
¡Cómo nos divertíamos en Sant Lluís!

Nos fuimos a hacer socios y resulta que no nos dejaron porque había empezado el período electoral, pero esto era ilegal porque los estatutos no decían nada de que no se podían hacer socios en dicho período.

Tendrían miedo de que viniera el lobo y tuvieran que huir despavoridos. Luego vendrían los lloriqueos y los pataleos.

¡Pero tendrían que haberse portado bien!, porque cuando uno es pillo luego tiene su castigo y los que mienten van al infierno.

Pensábamos que si ya habían jugado al escondite, a los secretos, al pilla pilla y se habían entretenido, y además decían estar muy cansados de jugar que dejarían paso a gente con ideas nuevas.

Hubiésemos podido abrir las ventanas para que hubiera más transparencia y así todo el mundo pudiera ver las cosas con más claridad y pudiéramos jugar todos, pero de manera noble y limpia.

Nos hubiese gustado que el cuento acabara bien, y aunque estuvieran haciendo muchas trampas, que ganara el mejor proyecto, por el bien de todos los chicos y chicas de Sant Lluís y de todos los lugares que quisieran compartir aficiones con nuestro pequeño pueblecito. Y colorín colorado este cuento NO se ha acabado.

Paqui Gregorio Pujol
Sant Lluís

L'avanç del PGOU des Mercadal i la crítica oportunista

Davant de les demandes del grup municipal de l'Entesa relatives a l'avanç del PGOU des Mercadal i Fornells publicades dia 10 de maig, al Diari Menorca i Ultima Hora, voldríem realitzar diverses puntualitzacions. Consideram lògic que es pugui discrepar sobre quin serà el creixement quantitatiu del futur des Mercadal, però fa 10 anys tampoc pensaven que doblarien la nostre població, i tot i la crisi actual cada dia hi ha més fillets a l'escola pública de primària. La nostre obligació com a govern és ser previsors.Volem recordar que és el PTI el que determina per on i quant es pot créixer, i és l'equip redactor del Pla General, el que justifica els motius pels quals es planteja el futur creixement pel Pla de Ses Eres. De tota manera volem deixar clar als ciutadans des Mercadal i Fornells que no es posarà en marxa cap unitat d'actuació si els veïns propietaris dels terrenys no volen.
L'Ajuntament només planeja un futur i dona uns drets als propietaris del terreny, uns drets que ells mateixos podran desenvolupar. De cap manera es planteja expropiar res a ningú. A més el batle responsable d'urbanisme s'està entrevistant personalment amb els propietaris afectats que així ho demanen. D'altra banda, l'equip redactor a traves de l'agenda local 21 es va reunir amb més de 100 persones afectades fa unes setmanes per explicar la seva proposta, una proposta que he de recordar va ser aprovada per la corporació municipal per 10 vots a favor i els 3 en contra de l'Entesa. No entenem quan aquest grup diu que aquest projecte s'ha fet d'esquena als ciutadans, pot dir l'Entesa amb quins veïns es va reunir a l'anterior mandat abans de la construcció de l'escola infantil des Mercadal?

Entenem la preocupació dels veïns propietaris d'horts. De fet estem valorant primer, crear un lloc exclusiu d'horts i permutar el terreny als 8 o 10 propietaris afectats, si així ho desitgen i segon, que els solars resultants urbans també tenguin hort.

Respecte a la nova Escola hem mantingut diverses reunions entre l'equip redactor i el consell escolar, també amb el claustre, així com amb els veïns. En aquest sentit és evident que l'edifici actual, tot i ser còmode pels professors, es troba saturat i sols hi tenim primària. De cap manera pot acollir dues línies senceres de primària i les aules per a ESO.
Precisament l'objectiu d'aquest projecte passa pel fet que els fillets i filletes puguin assistir a classe as Mercadal fins als 16 anys, no fins als 12 com ara, això evitaria desplaçaments diaris d'aquests estudiants cap a Ferreries. També volem un espai per un futur Institut, aquest tren no l'hem de perdre aquesta vegada. És mal d'entendre que els mateixos que diuen que situar la zona escolar vora el poliesportiu cau enfora, poden trobar normal quediàriament, i durant 4 anys, els fillets s'hagin de desplaçar a Ferreries per cursar l'Eso. És evident, que al voltant de l'escola actual no es troba un terreny adequat i funcional per poder ampliar l'Escola.

En relació a la postura de l'Entesa sobre la possibilitat de creixement que indica l'avanç del PGOU cal recordar que quan aquest partit governava varen comentar en moltes ocasions entre els membres de l'equip de govern anterior que el futur creixement des Mercadal havia de ser al Pla de Ses Eres. Sinó, quin sentit tenia urbanitzar Biniaumaia i deixar una gran bossa de rústic enmig del poble, entre Biniaumaia i Carrer Hort des Jurats? De fet també ens demanam per quin motiu, si l'Entesa no estava d'acord amb créixer en aquesta zona, com va permetre que el PTI declarés el Pla de Ses Eres com a Àrea de Transició (àrea de nou creixement)? Perquè no van presentar al·legacions quan es va aprovar la classificació d'aquesta zona per una banda, i va permetre urbanitzar els xalets de Biniaumaia per l'altre? Es evident, els tècnics d'ara al igual que els d'abans diuen que és la millor zona i l'Entesa ho sap però fa demagògia, tots sabem que "a río revuelto, ganancia de pescadores".

Sobre la demanda de nous aparcaments a Fornells caldria recordar a l'Entesa que després dels creixements previstos al planejament actual que ja s'està executant, no quedaran espais lliures per nous aparcaments, ja estan delimitats. O és que proposen situar-los a dins de l'ANEI i la Xarxa Natura 2000?

En definitiva consideram que la postura de l'Entesa en aquest tema només respon a l'oportunisme polític per intentar enfrontar-nos amb alguns veïns i tot i saber que el creixement residencial no és a voluntat de l'equip de govern, sinó que hi ha un màxim i aquest ve regulat pel PTI.

Atenent als rumors, en algun moment intencionats i per tal d'evitar malentesos entre la població, voldríem aclarir que el sistema escollit pel desenvolupament del Pla General serà el de compensació i separant unitats d'actuació. Això vol dir que seran els propis veïns i veïnes, els qui decidiran si s'inicia aquests creixement o no, es necessari que dues terceres parts d'aquests veïns hi estiguin a favor. L'Ajuntament per res pretén executar cap obra sense el vist i plau de la majoria del veïnat i menys cobrar res fins al inici de les obres. Ara és l'hora de planificar un creixement tal com es va fer l'any 1984 i després l'any 1994.

Pel que fa a la cessió de part de la parcel·la que, segons determina la llei han de dur a terme els propietaris que vulguin exercir el seu dret d'edificació, l'equip de Govern municipal lluitarà per que aquesta sigui la menys gravosa possible, sempre aplicant el interès general.

Respecte al procés que s'està duent a terme, volem que tothom hi pugui participar i hem obert una exposició pública ampliada a 60 dies, aquesta acaba el dia 7 de juny, i els veïns i veïnes poden presentar al·legacions que l'equip redactor valorarà, prioritzant sempre el interès de tothom no sols els dels afectats directament.

Amb l'Entesa ens hem reunit moltes vagades i esperam que actuí amb responsabilitat i deixi de banda l'oportunisme polític ja que entre tots esteim preparant el futur del nostre municipi pels propers 20 anys.

Equip de govern de l'Ajuntament
Es Mercadal