TW
0

El Rei acaba d'abdicar, i un terratrèmol informatiu ens sacseja en aquests moments. Però, per més sobtada que hagi estat la notícia, no he notat que al meu voltant ningú no s'hagi apenedit massa. Més enllà dels records que m'han vingut al cap, he demanat als qui tenia al costat quin és el primer pensament que retenia la seva memòria. I m'han parlat de la cacera d'elefants, de Corina i de les cuites corruptils del seu gendre Urdangarin.

Fa uns anys, uns quants, segurament la reacció no hagués estat aquesta. Tal vegada més d'un hagués defensat la seva figura com a clau pel manteniment de la democràcia, i perquè no triomfàs el cop d'Estat del 23-F. Però no és el cas. Fins i tot el reportatge de simulació de Jordi Évole i la seva 'Operación Palace' es van carregar, fa uns mesos, aquesta darrera teoria.

Si enlloc d'esperar als 76 anys, sa ja exMajestat hagués renunciat als 65, com s'obliga de jubilar-se a tothom -metges inclosos- el moment de la seva abdicació s'hagués viscut amb més respecte i dignitat, i haguessin estat altres els records.

Noticias relacionadas

Fa només vuit dies, les eleccions europees trencaren el sistema que més convenia als dos grans partits, i ara ens deixa la més alta figura jeràrquica de la nostra Monarquia parlamentària. És moment, tal vegada, d'aprofitar aquesta època de canvi i refundar els nostres eixos constitucionals. D'acabar amb privilegis feudals i humanitzar i modernitzar l'estructura d'Estat.

Cobrava 292.752 euros a l'any i, com els treballadors de la cosa pública i privada, tenia el sou congelat. Però ningú altre que el seu fill Felip serà qui ens feliciti el Nadal a partir d'ara. I, a més, gràcies a l'herència Balada, podrà tenir casa a Ciutadella. Que tal vegada seria cosa que la Fundació Hespèria es repensés a què destina els seus fons.

Així que, ho llament pels milions d'aturats que encara hi ha a Espanya: no sortirà cap oferta pública de feina per a cobrir la seva vacant. Avui, però, i a l'espera de la seva substitució, ja no hi ha ni rei ni roc que mani al Palau de la Sarsuela. Avui, sense que serveixi de precedent, tots tenim dret a sentir-nos reis per un dia...

http://www.youtube.com/watch?v=7c2Utv3ywKw