TW
0

Els agents de la Policia Judicial s'han posat melosos. I vull pensar que abans de veure aparèixer per Comissaria a la consellera Marta Vidal per tal de ratificar la denúncia del Consell contra el presumpte frau de Cesgarden. D'altra manera no m'explic que l'operació que han posat en marxa arran de la compra d'un solar mereixi el nom de "Romántica". Què és romàntic? La posta de sol a Son Bou vista des d'aquella parcel·la? O és que el fiscal Pedro Horrach tenia el dia nostàlgic i ha regalat flors a la seva estimada?

És més, en què pensava qui va posar el nom de Yogui a la recent operació contra la malversació de fons públics en un tram de l'AVE? Ho va fer molest pels boscos que devia arrasar la constructora en el decurs de l'obra o perquè de petit era seguidor del famós ós dels dibuixos animats d'Hanna Barbera? Encara que, de dever, a jo em molava més en Bubu.

Perquè d'altres operacions sí semblen més justificades. Pel nom, vull dir. La més famosa, l'operació Xoriguer que fa dos anys va irrompre a Ciutadella i va ficar entre reixes al batle Brondo i a alguns dels seus regidors, segur que té el seu origen en un glopet de gin que devien beure, brindis inclòs, els fiscals investigadors just en aterrar a l'illa.

Noticias relacionadas

I els que van empresonar vuit camells per traficar amb cocaïna a Menorca crec que van batiar com a Sobrassada la seva operació per una raó de dues. O n'acabaven de menjar o la va preparar algú que mai no havia estat aquí. I, és clar, a distància només relacionava Menorca amb la sobrassada, el gin, el formatge o els cavalls. La promoció "slow" encara no rotllava.

I no ho critic. En el fons, entenc que s'entretinguin en posar noms tan xistosos a suposades corrupteles tan tristes. Hi ha vegades que més val riure que no plorar. I agafar-se les coses així. Perquè molts dels doblers que ens han volat amb tanta infanta, tant duc, tant president, tanta missió comercial a la Xina i tant pot de Colacao ja no els tornarem a recuperar mai. Que, almenys, la vena "romàntica" dels policies d'ahir doni els seus fruits i Menorca torni a tenir algun dia els 29 milions que ara viatgen camí de Cesgarden. Llavors sí, estic segur, tots quedarem ben enamorats d'aquesta operació...

http://menorca.info/menorca/local/2014/481342/anticorrupcion-investiga-caso-cesgarden.html