La caminada va aconseguir el suport de molta gent i també de les autoritats.

TW
2

El Dia Mundial del Càncer de Pit es va celebrar ahir amb una caminada a Ciutadella en la que van participar unes 300 persones. Organitzada per l’assemblea local de l’AECC, va aconseguir el suport de molta gent i també de les autoritats.

Els representants polítics de l’Ajuntament de Ciutadella s’hi van sumar, com també la majoria dels altres ajuntaments van fer un gest a favor de les persones que pateixen la malaltia. El batle de Ciutadella, Llorenç Ferrer, i Rufi Lorente, presidenta local de l’AECC, van intervenir per expressar la solidaritat, el primer, i més suport i mitjans, la segona.

Viure i sobreviure

Aquest 2024 l’Associació Espanyola Contra el Càncer vol posar el focus en conscienciar sobre què significa viure i sobreviure a un càncer de pit.

Segons l’estudi «Necessitats i qualitat de vida en supervivents de càncer de mama», un 67 per cv de les dones enquestades afirmen sentir por a una recaiguda; la meitat afirma patir fatiga, deteriorament cognitiu i dolor habitualment; un 68 per cent pateix una aturada en la seva projecció professional; gairebé un terç ha tingut problemes econòmics a causa del càncer;la meitat tenen problemes de sexualitat. El 3 per cent de les supervivents tenen mala qualitat de vida per símptomes i problemes físics o emocionals.

El cribatge detecta prop d’un 6 % de dones que poden tenir càncer

La Conselleri ade Salut va donar les dades sobre els resultats del programa de cribatge del càncer de mama. Durant l’any passat van ser citades 4.739 dones a Menorca. Es van presentar 3.747 (79 per cent) per fer-se una mamografia. En el 5,6 por cent els resultats no van ser concloents i es van citar a 208 dones per a la realització de proves complementàries. Menorca presenta la dada més elevada de les Balears de resposta a la cita, amb set punts més que a Mallorca. El cribatge és una eina fonamental.