Un vistós espectacle pirotècnic des de l’Estació Naval, que va atreure l’atenció de centenars i centenars de persones, va posar punt i final ahir vespre a les festes de la Mare de Déu de Gràcia d’enguany.    | Gemma Andreu

TW
2

La baixada al port dels gegants de Maó, en Tomeu i na Guida, acompanyats per la Banda de Música de Maó i centenars de persones va constituir el millor comiat popular dels dies grans de les festes en honor de la Mare de Déu de Gràcia d’enguany, que s’han vist afectades per la supressió a causa de les pluges del jaleo del diumenge i les posteriors corregudes de cavalls al Cos de Gràcia.

Una baixada festiva que, a continuació, va donar el sus a la celebració de l’activitat anomenada ‘Vespre de mercats al port’, amb una sèrie d’actuacions musicals per amenitzar-lo, entre la zona d’Autoritat Portuària i la zona del Moll de Llevant.

Els gegants van baixa acompanyats per la Banda de Música | Gemma Andreu

Molts maonesos, sobretot, però també visitants no es van voler perdre els darrers balls d’en Tomeu i na Guida en la darrera jornada de les festes patronals. L’inici de la comitiva de gegants i músics va tenir lloc des del mateix Ajuntament, amb la concentració popular al pla de la Parròquia en un dilluns capvespre més adient en termes meteorològics per participar i gaudir de la festa.

La davallada de la parella de gegants i de la banda de música, que va oferir les peces més significatives del seu repertori musical, pel carrer Portal de Mar, la plaça Espanya, la costa de ses Voltes, el pla de Baixamar, el moll de Ponent i l’estació marítima va constituir una animada passejada festiva i musical cap a l’entorn portuari que ahir es va convertir en un gran escenari amb diferents propostes artístiques i musicals.

Música per acabar les festes al port | Gemma Andreu
Noticias relacionadas

Actuacions

Les actuacions musicals programades al port van començar als voltants de les 20 hores, amb la primera actuació adreçada especialment per al públic infantil, que va anar a càrrec del grup Pinyeta Pinyol en la zona d’Autoritat Portuària.

A la mateixa hora, els grups La Huella, Xafogor, Es Xubecs i Tèquina, van començar    a la zona de l’antiga Capitania Marítima un concert de rock jove amb l’inici mitja hora després de l‘actuació del grup The Rebels a la zona de la Sirenita Mô.

A partir de les 21 hores, la zona del Club Marítim va acollir l’actuació del saxofonista Marc Bosch, mentre que mitja hora després era el torn d’altres dues propostes musicals: l’actuació de Xalandrí amb el seu repertori de música menorquina a la zona de la farmàcia des port i, per altra banda, el grup FeedBack a la zona del Moll de Llevant número 230.

Per acabar, la zona d’Autoritat Portuària va acollir el final de festes amb ‘Una nit amb Sinatra’.