Emoció quan els caixers han recollit les canyes verdes a l'interior de l'església de Santa Maria, mentre els músics de la banda de Maó interpretaven 'El maniquí'

TW
7

Maó ha suspès tots els actes amb cavalls de les festes de Gràcia. La pluja i la plaça anegada fan inviable que la festa se celebri amb normalitat, i l’Ajuntament juntament amb la Junta de Caixers han decidit suspendre per motius de seguretat tant el jaleo que s’havia de celebrar el migdia com les Corregudes del capvespre.

L'Ajuntament i la Junta de Caixers han decidit suspendre tots els actes amb cavalls.

Les canyes s’entreguen dins l’església de Santa Maria després de la Missa de Caixers. El fabioler ha fet sonar el tambor i el fabiol dins l'església, i després una representació de la Banda de Música ha fet interpretat el jaleo, com si comencés la volta de les canyes. Posteriorment, els caixers han anat recollint les canyes en l'ordre de la qualcada i en acabar s'ha cantat el 'Es Mahón.

Quan ha acabat aquesta inusual entrega de canyes, la comitiva s'ha desplaçat a les cases consistorials per celebrar la beguda. Dins l'Ajuntament, la caixera fadrina Lídia Naharro ha retornat la bandera al batle i el fabioler Víctor Pons ha fet el darrer toc, a les 13.19 hores, davant la tristesa i algunes llàgrimes per part dels caixers.

S'ha començat a retirar l'arena des Cós.
Noticias relacionadas

Volem Vi

Passades les 14 hores, l'alcalde Héctor Pons ha sortit al balcó i ha anunciat que es farà el Volem Vi. «tenim 250 botes preparades», ha dit el caixer batle, després que la gernació arreplegada a la plaça demanés que aquest acte se celebrés. El batle, quan passaven 13 minuts de les dues del capvespre ha començat a tirar les botes de most, i tot seguit s'hi han sumat els altres membres de la Corporació.

Pluges

Les pluges han fet acte de presència a Maó des de la matinada, el que ja ha fet suspendre tots els actes del matí. Les precipitacions han començat de matinada, i fins a les 11 hores del matí s'han registrat 9 litres per metre quadrat. I a partir d'aquella hora ha començat a ploure amb més intensitat.

Menorca està en alerta groga per pluges tot el diumenge, amb precipitacions que poden arribar als 30 litres per metre quadrat en una hora. A partir de les 18 hores l'Agència Estatal de Meteorologia també ha activat l'alerta per tempestes.

Esta es una noticia de última hora y en evolución que se ampliará y actualizará. Recargue esta página o vuelva a consultarla para obtener más detalles sobre la última hora de esta noticia.