La iniciativa neix gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament, ll’agrupació de firaires i TEA de Menorca.

TW
0

‘L’hora sense estímuls’ ja és una realitat a la fira de les Festes de la Mare de Déu de Gràcia. Divendres es va posar en funcionament les atraccions i amb això es va encetar una de les iniciatives de l’Ajuntament per fer més inclusives les celebracions d’enguany, que es mantindrà fins dia 9 de setembre.

Es tracta d’una franja horària, fins a les 19.30 hores del capvespre, en la qual no hi haurà llums colors, música i efectes sonors a la fira d’atraccions, situada al voltant de l’Estadi Maonès. En altres paraules, serà un espai de temps lliure d’estímuls. L’objectiu és fer que les persones amb diversitat funcional puguin gaudir també de les festes. Sobretot, es posa el focus en aquells que pateixen el trastorn autista, especialment els infants.

Noticias relacionadas

La iniciativa ha arribat de la mà l’agrupació de firaires i de l’associació TEA de Menorca.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Maó continua treballant perquè les festes siguin més inclusives, que tothom en pugui gaudir. És per això que l’’Hora sense estímuls’ se suma a dues accions més: la interpretació amb llenguatge de signes i l’accés amb cadira de rodes a la tarima dels músics al pregó.