A la presentació hi van assistir autoritats i molts de col·laboradors, protagonistes de la revista, i tots els membres de la Junta de Caixers. El bisbe Gerard Villalonga, el president del Consell i l’artista de la portada no van poder assistir.
«Un mosaic ple de contrastos»
L’editor del diari, Josep Pons Fraga, després de recordar l’orígen religiós de la festa, la va descriure com «un gran mosaic, plural i heterogeni, ple de contrastos i de propostes lúdiques». Va destacar el color de la portada i la intenció de l’autora Theresia Malaise de retre un homenatge a la música, com element essencial de la festa. Va descriure tots els continguts de la publicació, que serveix per «compartir els mateixos sentiments i emocions, la identitat que ens uneix i enriqueix i el mateix desig de festa entorn d’unes tradicions transformades en modernitat i bulla». Va recitar un fragment de «Les illes oblidades» de Gaston Vuillier, en què descriu la ciutat de Maó, «aquesta ciutat s’alça en amfiteatre, plena de llum, enlluernadora de blancor...». I va acabar amb la nova cançó «Són ses festes», la lletra de la qual és de Joan Moll i Vicenç Marí. «Són ses festes, sentiments, amistat i emoció. Són ses festes de Gràcia, són ses festes de Maó».
«Es Diari», ahir, avui i demà
Cada any, a la presentació de la revista «Es Diari» té el seu protagonisme. Pedro J. Bosch, el veterà articulista, va recordar quan ell, convertit en Oliaigu Pons va fer el pregó el 2012 i va començar amb un crit de «Maonesos!». També va destacar la importància de la supervivència d’un diari com el nostre pel que aporta a la societat menorquina.
El director del mitjà, Josep Bagur, va agrair a tots els que fan possible la revista, els anunciants i els que l’omplen de contingut. Va destacar que la publicació vol ser fidel a part de l’essència de la ciutat, que sap cuidar les tradicions, que és acollidora amb els que venen de fora, i que és oberta al món.
La consellera Carmen Reynés, que representava al president del Consell, i el batle de Maó, Héctor Pons, van tancar l’acte. Al final, el fabioler Víctor Pons, va transmetre el sentiment festiu en un toc de fabiol que va emocionar a més d’una persona, perquè la festa són experiències viscudes, sobretot a la infantesa, i cadascú recupera la seva pròpia vida i d’aquells que estima en el marc de les festes de Gràcia.
Un trombó a la portada que mostra la festa per dins
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.