Kenneth Santos va quedar enamorat de l’antiga fàbrica Codina, a Maó, quan fa un parell d’anys va fer una sessió de fotos.    | Gemma Andreu

TW
0

L’antiga fàbrica Codina, de Maó, ha estat l’espai elegit per enregistrar el vídeo promocional del disc «Ejército de salvación», el nou treball de Love of Lesbian que sortirà el pròxim mes d’octubre.

L’autor del vídeo és Kenneth Santos, un professional del món de la imatge, tant fotografia com vídeo, nascut a Catalunya, però que des de fa dotze anys viu a l’Illa. A més, des de fa uns cinc anys treballa com a director artístic amb diferents artistes, entre altres precisament Love of Lesbian.

gg180724003 (25).jpg

Nando Pons Vidal i Kenneth Santos. | Gemma Andreu

L’enregistrament del vídeo per al disc «Ejército de salvación», amb la cançó que dona nom al disc, es va fer recentment, aprofitant l’actuació del grup el passat dia 10 de juliol a Ciutadella.

Noticias relacionadas

El treball de vídeo, fotografies i disseny del qual és pròpiament el disc, el grup va escollir uns temes perquè fossin avançaments del disc i amb «Ejército de salvación» Santos va pensar amb la fàbrica Codina, que coneix des de fa un parell d’anys quan va fer una sessió de fotos.

gg180724003 (5).jpg
Captigdfgfdgfdon

En aquest sentit, assegura que «em vaig quedar enamorat de l’espai, té un encant especial, amb aquest aspecte decadent, però a la vegada majestuós d’edificis antics que respiren història». Santos assenyala que la cançó parla molt dels sentiments d’una persona que necessita el seu propi exèrcit per mantenir-se bé, la família i els amics.

«La primera part de la cançó parla d’aquests sentiments quan d’alguna manera estàs una mica enfonsant, molt tot sol, tot d’una vaig tenir aquesta imatge i amb el Julián Saldarriaga, guitarrista del grup que viu a Menorca, vam contactar amb el propietari Nando Pons Vidal que ens va cedir l’espai. Vaig estar aquí una setmana per estudiar abans l’espai, fent fotos i proves de vídeo a diferents hores del dia pels canvis de llum», subratlla.

El apunte

Sa fàbrica de ses gomes, un espai que acull tallers d’artistes

La societat Arco Aru S.L., de la qual des de fa tres anys és únic accionista l’arquitecte Nando Pons Vidal, és propietària de l’antiga i emblemàtica fàbrica Codina, coneguda popularment com sa fàbrica de ses gomes. Pons Vidal assegura que la fàbrica té una clara vocació cultural i, per tant, d’alguna manera ha de ser un espai per a la ciutat. Després de la neteja de l’edifici i de refer les vidrieres, des de fa un temps hi ha diversos artistes que treballen, «açò no és nou, fa vint-i-cinc anys ja va ser un taller d’artistes (l’escultor Luis Blanco-Magadán i el pintor Eugenio López, entre altres), no estarà obert al públic, però sí que la gent podrà anar-hi d’acord amb l’artista», assegura. Aquests artistes són Rafael Timoner, James Lieberman, Elena Plaza i Katja Loher.