L’equip de govern de l’Ajuntament des Castell, a l’acte de presentació del programa.  | Gemma Andreu

TW
0

Ja queda menys d’un mes perquè arribar el moment més esperat de l’any al poble des Castell: les festes de Sant Jaume. Després d’haver anunciat en les darreres setmanes qui serà l’encarregat de pronunciar el pregó, que enguany serà tasca del veí Carlos Guillén López ‘Gueñitu’, ahir es van acabar de conèixer els darrers detalls referents a un programa d’activitats que s’estén fins als primers dies del pròxim mes d’agost.

La presentació del mateix va anar a càrrec del batle Lluís Camps, al qual li van acompanyar tot el seu equip de govern amb un poc de pomada per anar escalfant l’ambient.

Començament fort

Per encetar el programa previ al que seria la festa tradicional, la música assumirà un paper més que rellevant i estarà present en totes les seves diferents varietats.

Mentre que el pròxim divendres el Molí Vell ja quedarà reservat per al gènere electrònic, mentre que el rock s’apoderarà del vespre de dissabte amb el concert del grup val·lisoletà Celtas Cortos. Per clausurar el cap de setmana musical del programa, el reconegut DJ Alvama Ice estarà pinxant a la seva cabina des de les 18 hores del capvespre fins a mitjanit en el marc de l’Urban Fest 2024. L’aparcament d’en Verema a Calesfonts serà l’escenari de totes aquestes actuacions.

L’humor també tindrà cabuda amb l’aparició del monologuista mallorquí d’origen granadí Agustín «El Casta», qui oferirà un espectacle al públic des Castell a Cala Corb el dia 21 a les 21.30 hores, un esdeveniment molt destacat des de la mateixa organització. Un dia abans, el dissabte 20, tindrà lloc l’esperat pregó de ‘Gueñitu’, un acte entremig de les tradicionals berenetes dels jubilats. Aquest any, a causa de la calor, l’Ajuntament ha consensuat amb el club que es celebrin els dies 16 i 22. Ambdós es duran a terme a la plaça del mercat a les 20 hores.

La qualcada

Pel que fa als cavallers integrants de la qualcada, Miguel Borrás liderarà com a caixer batle una Junta de Caixers que comptarà amb Pedro Marqués en el càrrec de caixer pagès, Aaron Sánchez en el rol de caixer fadrí, Marta Riudavets en el paper de caixera casada i Joan Francesc Camps assumint la capellana. A més Javier Merenciano serà el primer vocal i David Barceló el segon. Pel que fa al fabioler, Lázaro Alcaide ho serà dia 24 i Eloy Arnau dia 25.

L’aposta per l’article salat al programa de festes es repeteix

Al fil de la decisió presa l’any passat, la corporació municipal dirigida per Lluís Camps continua aplicant una versió menorquina del programa de festes, en la qual no s’apliquen les normes ortogràfiques del català estàndard, el qual s’acostuma a emprar a aquests documents.