TW

El Consorci de Residus i Energia de Menorca i la UTE Es Milà han posat en marxa un nou servei especial d'incineració i retorn de cendres d'animals de companyia.

Aquest nou servei permet incinerar mascotes de forma individual i diferenciada i recuperar les seves cendres posteriorment, que són entregades als usuaris en una urna i acompanyades d’un certificat d’incineració de l'animal.

La incineració es duu a terme en un nou forn que serveix específicament per a la incineració d'animals de companyia fins a un màxim de 75 kg, i té un cost de 175 € més IVA. Les persones que vulguin fer ús d'aquest servei l'hauran de sol·licitar per mediació d'un veterinari.

A continuació us explicam el procediment:

  • El/La propietari/ària ha de lliurar l'animal al veterinari, que serà l'encarregat de portar les restes a l'Àrea de Gestió de Residus de Milà en horari de 06:00 a 14:00 de dilluns a divendres. L'entrega de les restes de l'animal s'ha de fer via intermediari perquè els particulars no tenen autorització per a la gestió i maneig d'animals domèstics morts.

  • En el moment del lliurament de les restes de l'animal es proporcionarà la informació sobre l'hora en què es realitzarà la incineració. Aquells propietaris que ho desitgin podran veure en directe la incineració des d'una sala amb ordinador situada a les oficines de Milà, ja que el forn comptarà amb una càmera que gravarà en tot moment.

  • La recollida de les cendres podrà ser efectuada pel veterinari o pel/la propietari/ària de la mascota com a mínim 3 hores després de l'hora de la incineració en horari de 09:00 a 14:00 h i de 15:30 a 18:30 de dilluns a dijous, i de 09:00 a 14:00 h els divendres.

  • Les cendres seran lliurades en una urna, que podrà ser de fusta, de ceràmica o biodegradable i en diferents mides. El/La propietari/ària haurà de triar la que més li agradi i indicar-ho en el moment del lliurament de la mascota al veterinari.

Imatge de l'urna biodegrabable
Aquest és el model de l'urna de fusta
També hi ha una urna de ceràmica
  • Juntament amb les cendres es lliurarà un certificat d'incineració emplenat i segellat per la UTE Es Milà. Per a l'expedició del certificat serà necessari proporcionar les dades de la mascota i del/la propietari/ària al veterinari.

  • El preu pel servei és de 175 € més IVA independentment del pes de l'animal i tipus d'urna escollit, i la factura serà emesa al veterinari.

Tot i comptar amb aquest nou servei, se seguirà prestant també el servei d'incineració de restes d'animals de companyia no individualitzat i sense retorn de cendres.