Jordi, la seva parella des de fa cinc anys, la va introduir a l'Illa i especialment a Ciutadella. Així doncs, Adriana va acabar descobrint Sant Joan des de dins, una festa «molt màgica» en les seves paraules i que ara protagonitza el seu cartell.
Sent una assídua a Menorca, ja devia haver viscut algun Sant Joan, no?
—Doncs no, amb la meva parella. La gent que venia per selectivitat m'ho havia venut com la gran festa, però la veritat és que no té res a veure.
Li ficau un sentiment a una festa que crida molt l'atenció de per si. Ara estic acostumada, però de primeres em va costar perquè els cavalls impressionen.
Imagin que no falten mai per aquestes dates.
—Vivim a Barcelona i si la feina ens permet, que podem teletreballar els dos, hi anam.
Al mes de gener ho tenim quasi tot comprat. No li diguis a un ciutadellenc que no pot anar a Menorca perquè li agafa algo (riures).
I com se li va ocórrer aquesta idea per al cartell?
—La idea la vaig tenir al Sant Joan de l'any passat. Mirant el Caragol de ses Voltes des d'un balcó, comentava amb una amiga quines buldrafes ens agradaven més, quines menys, per què, els colors... En aquest moment vaig pensar que havia d'il·lustrar alguna cosa amb buldrafes perquè també tenen molt de valor sentimental.
D'on surt la seva inspiració per triar aquest títol?
—Per dir-ho d'alguna manera, em vaig inspirar en el Caragol de Santa Clara. Si t'ho mires des de l'altre extrem del carrer, els cavalls fan capadetes i entren a les cotxeries. L'únic que veus a la nit són els culs intercalats dels cavalls amb les buldrafes. Això és el que he volgut representar.
Però clar, la capadeta no la veus perquè només veus el cul. Crec que ha estat un nom massa rebuscat i que la gent no ho ha entès (riures). He volgut representar això perquè, si et soc sincera, quan em vaig iniciar a Sant Joan em donava molt de respecte passar entre els cavalls. Era una cosa que m'impressionava molt, que la gent passi per allà enmig sense cap problema i pens ‘però per favor', perquè al final no deixen de ser animals que són grans, es mouen i peguen coces. Agafar aquesta confiança de passar per allà enmig em va costar. És un moment que em crida molt l'atenció.
8 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Sant Joan es lo más grande de toda España y cada día vendrá más gente hay que reconocer que la mayoría de turistas van a pasear por Ciutadella y será justo que le devolvieran la capital que le quitaron los Ingleses en Mahón como no son demasiado fanáticos no les importaría demasiado este año se calcula que se batirá el récord de Gin de Mo con limonada.
Basta veure què sap de Sant Joan i es seu sentiment per entendre aquest borinot....ja queda menos per veure "pomada" en es cartells de Sant Joan....
#Federikoo no xerris p' ets altres.
A nes Ciutadellencs no mus agrada.
Para mi el cartel evoca a la romeria que son las fiestas de Sant Joan. Una romeria de agricultores ganaderos que van a rendir culto a su Patrón en una ermita en el Campo. Sant Joan con sus caballos y las flores que adornan a los caballos. Sant Joan es una romeria como en su dia enunció Florenci Sastre historiador de las fiestas. E
Sa foto es polida, pero tan es fer-la a nes caragol de Santa Clara com a cualsevol festa de pobla, no significa Sant Joan tot sol. Pero clar, una Catalana que sap d'aso.
... supongo que no tocaba hacerle las preguntas pertinentes...
Menudo guiñapo , esto parece una pista de escalextric , menos mal que estaba inspirada .